Nieuwsbrief do 18 apr

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 18 april

Wat te doen bij een insectenbeet?

Wespen, bijen, hommels, muggen, dazen, spinnen en mieren: ze kunnen allemaal steken. Gelukkig zijn de gevolgen van een steek meestal vrij onschuldig, zoals jeuk en pijnlijke zwelling. Al kunnen ze in bepaalde gevallen wél gevaarlijk zijn. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wanneer moet je je ongerust maken over hoofdpijn?

Hoofdpijn kan heel vervelend zijn... Soms is de pijn zelfs zo erg dat je nauwelijks nog je normale bezigheden kan uitvoeren. Maar het is meestal niet ernstig, in de betekenis van levensbedreigend.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Eet jouw kind voldoende gevarieerd en voedzaam?

ADVERTORIAL
Niet alleen ouders hebben een druk bestaan. Ook van kleine kinderen wordt er veel verwacht. Ze zijn de hele dag druk in de weer met het spelen met vriendjes, knutselen en tekenen. Ze ontdekken een nieuwe wereld en ontwikkelen hun fantasie. De fysieke en mentale groei van het kind vraagt veel energie.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Minder zitten kan nieuwe beroerte voorkomen

Bewegen verkleint de kans op allerlei ziekten zoals een beroerte. Na een beroerte blijft bewegen net zo belangrijk. Dat helpt nieuwe ernstige beroertes voorkomen en je herstelt beter.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is het verschil tussen tofu, tempeh en seitan?

Voor wie niet thuis is in de vegetarische keuken maar toch eens een vleesvervanger op het menu wil zetten, is het niet evident om een keuze te maken. Wat is het verschil tussen al die veggie producten?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Infosessie: Valpreventie: ‘Vallen voorkomen’

Een valpartij is snel gebeurd. Eén op de drie thuiswonende ouderen valt minstens één keer per jaar. Met wat geluk hou je er alleen wat blauwe plekken aan over, maar vaak hebben de gevolgen op oudere leeftijd een grote impact op de levenskwaliteit.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Op deze manier maak je spruitjes lekker, zelfs voor je kinderen

Brusselse spruiten zijn niet het meest geliefde gerecht bij de doorsnee Belg, laat staan bij kinderen. Met dit recept kan daar verandering in komen. Te gebruiken als snack of als aanvulling bij een andere maaltijd!

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/04/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub