Nieuwsbrief ma 15 apr

Laatst bijgewerkt: april 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 15 april

Hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie

Hartcoherentie betekent dat het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar zijn afgestemd. Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Het is deze fysieke eigenschap die mee aan de basis ligt van de hartcoherentietraining.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Lekkere paddenstoelen het hele jaar rond

De champignon is ‘un champion’ in onze keuken. Maar er zijn zoveel meer lekkere soorten eetbare paddenstoelen. Tijd om kennis te maken met de shii-take, de oesterzwam en de eryngii.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vier nieuwe mogelijkheden op Mijngezondheid

Mijngezondheid is een online gezondheidsportaal. Via deze centrale toegangspoort krijg je zicht op verschillende persoonlijke gegevens over je gezondheid en over gezondheid in het algemeen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Test: Mag ik sport doen?

Sport is gezond. Indien je jarenlang een zittend leven leidt en nauwelijks nog beweegt, kan het echter soms nodig zijn om je vooraf te laten onderzoeken door een arts om na te gaan of er geen gezondheidsrisico's bestaan. Deze test kan je daarbij helpen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vermageren doe je met twee

Waar de liefde al niet goed voor is: als je wederhelft gewicht verliest door gezonder te leven, is er een grote kans dat jij ook afvalt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Connecticut dat in het Obesity Journal verscheen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Jongeren hebben meer slaapklachten bij schermgebruik voor het slapen

Jongeren die dagelijks een scherm gebruiken in het uur voor het slapen, hebben meer slaapklachten. Voorbeelden van slaapklachten zijn later in slaap vallen, korter slapen en ’s nachts wakker worden.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Recept voor een heerlijke paasflan

Straks is het Pasen... Dan denken we aan chocolade in de vorm van eieren of een paashaas. Maar je kunt je kinderen (en partner) even goed verwennen met een lekkere zelfgebakken flan!

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/04/2019 , bijgewerkt op 19/04/2019


pub