Nieuwsbrief vrij 12 apr

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 12 april

Mag je sporten als je verkouden bent?

Als je verkouden bent, mag je gerust gaan sporten. Wat inspanning kan bijvoorbeeld helpen om de neus tijdelijk los te maken zodat je opnieuw beter kunt ademen. Maar doe het rustig aan en forceer je niet.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Huidkanker stijgt met 350 procent in 12 jaar

Huidkanker is niet alleen de meest voorkomende vorm van kanker in België, het aantal nieuwe patiënten blijft jaar na jaar ook sterk stijgen. Uit onderzoek blijkt dat uitstel- en ontkenningsgedrag de succesvolle behandeling van huidkanker vaak in de weg zit. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Slaaptekort kan je niet inhalen in het weekend

Te weinig slapen verhoogt het risico op stofwisselingsziekten zoals overgewicht en diabetes. Dat risico vermindert niet als je extra veel slaapt in het weekend. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Colorado in Boulder.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Goedkoopste middel meest effectief tegen actinische keratose of ‘zonneschade’

Actinische keratose kenmerkt zich door meerdere ruwe plekjes op de huid die worden veroorzaakt door UV-straling van de zon. Naar schatting krijgt de helft van alle mannen en een derde van de vrouwen boven de vijftig jaar er mee te maken. Zonder behandeling kan actinische keratose uitgroeien tot een kwaadaardige vorm van huidkanker. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

De essentiële lessen over geluk uit het boek ‘The Happiness Project’

Gretchen Rubin was tevreden met haar leven. Ze had een droombaan als schrijfster, was getrouwd met de liefde van haar leven en had twee dochters. Toch besloot ze op een dag dat het tijd was voor een radicale verandering. Dus startte ze The Happiness Project.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hooikoorts of huisstofmijt: welke geneesmiddelen mag je tijdens de zwangerschap gebruiken?

Ben je allergisch voor huisstofmijt of pollen? Welke geneesmiddelen mag je dan gebruiken als je zwanger bent? Eén gouden regel: altijd bespreken met je (huis)arts!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Doe de sprinttest!

Met deze oefening test je je acceleratievermogen. Ze meet de tijd in tienden van seconden die nodig is om 5 keer volledig heen en weer over een afstand van 5 meter te sprinten. Benieuwd? Trek snel je sportschoenen aan!

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/04/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub