ad

Wittere tanden met kurkuma

Laatst bijgewerkt: maart 2019
123-h-kurkuma-tandpasta-03-19.jpg

nieuws

Kurkuma bulkt van de gezonde bestanddelen, dat weet ondertussen iedereen. Maar het heeft nog een extra bonus in petto die minder bekend is: het maakt ook je tanden mooi wit!

Net zoals baksoda – eveneens een goedkoop en natuurlijk wondermiddeltje voor een stralend witte  lach -  is kurkuma een zacht schuurmiddel voor de tanden. Het verwijdert plak en vlekken die veroorzaakt worden door koffie, wijn en zoveel andere lekkere dingen die we drinken en eten. En door zijn antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen, is het nog goed voor je mondhygiëne ook.

Het volstaat om een koffielepel kurkuma met een eetlepel kokosolie te mengen (je kunt daarvoor gerust je tandenborstel gebruiken) tot een oranje pasta, je tanden ermee te poetsen en het goedje een paar minuten op je tanden te laten inwerken. Schrik niet van de gelige halloweentanden die je vlak erna als resultaat te zien krijgt. Een gewone poetsbeurt met je dagelijkse tandpasta meteen daarna doet alle kleur verdwijnen. Verwacht ook niet dat alle plak al meteen na één poetsbeurt met kurkumapasta verdwijnt. 

Hou je niet van die kruidige smaak in je mond, dan kan je het ook met een bananenschil proberen. Wrijf met de witte kant (de binnenkant) van een bananenschil over je gebit en wacht tien minuten. Die zachte voering van de banaan bevat stoffen zoals magnesium, kalium en mangaan. Zij doen hun werk en helpen om de vlekken op je tandglazuur te lijf te gaan.
Ook selderij dat veel vezels (cellulose) bevat, werkt als een natuurlijk schuurmiddel voor je tanden. Het is een soort natuurlijke tandenborstel die helpt om tandplak en voedseldeeltjes die vlekken op de tanden nalaten, te verwijderen. 

Bron:
www.purewow.com
bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub