Nieuwsbrief vrij 5 apr

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 5 april

Hoe kan je osteoporose tegengaan?

Osteoporose of botontkalking is een ziekte die de beenderen aantast. De beendermassa vermindert en de beenderen worden poreus. De beste manier om osteoporose te voorkomen, is om een goed botkapitaal op te bouwen in de kinder- en tienerjaren en om dat vervolgens te onderhouden als volwassene. Maar hoe doe je dat?

Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Oproep: werk jij in de gezondheidssector?

Voor een nieuwe rubriek op gezondheid.be zijn wij op zoek naar mensen uit de gezondheidszorg die over hun beroep willen vertellen. Ben jij psycholoog, apotheker, kinesist, verpleegster, laborant of oefen je een ander beroep uit dat in dit rijtje past? Wil je graag je verhaal doen op onze website?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Een dagje in de natuur? Doe de tekencheck!

Teken zijn kleine spinachtig beestjes. Ze bevinden zich tussen struiken of hoog gras en kruipen op mensen en dieren wanneer ze op zoek zijn naar bloed om zich voor te planten. Kijk dus altijd goed na of je niet gebeten bent door een teek als je in de natuur bent geweest.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Website 'noknok' helpt mentale veerkracht van jongeren te versterken

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken. Online coaching met interactieve oefeningen helpt om beter met stress en tegenslagen om te gaan.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Een op drie vrouwen heeft ernstige menstruatieklachten

Wetenschappers ondervroegen ruim 42.000 vrouwen naar menstruatiegerelateerde problemen en de impact van menstruatieklachten op het dagelijks functioneren. De onderzoekers pleiten voor meer openheid en sociale dialoog.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe behandel je het carpaal tunnel syndroom?

Het carpaal tunnel syndroom is een frequente oorzaak van handpijn, tintelingen in de vingers en verminderde kracht. Bij ernstige klachten is verder onderzoek nodig en kan een operatie nodig zijn om de geknelde zenuw meer plaats te geven. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Het thema gezondheid als wervingsmiddel voor sektes

Het IACSSO waarschuwt in een brochure dat sektarische organisaties steeds vaker actief zijn op het vlak van welzijn en gezondheid. Die handelwijze is spijtig genoeg zeer doeltreffend om mensen in te palmen...

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/04/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub