Nieuwsbrief di 2 apr

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 2 april

Wil je er aantrekkelijk uitzien? Draag rood

Welke kleur moet je dragen om er aantrekkelijk uit te zien? Volgens een psychologisch onderzoek is dat rood. Zowel mannen als vrouwen zien er met rood attractiever uit voor het andere geslacht. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Welke behandelingen werken bij autisme?

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) onderzocht welke behandelingen voor autisme wetenschappelijk onderbouwd zijn en welke niet.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Apotheker van wacht binnenkort goedkoper

Wie 's avonds of in het weekend met een geneesmiddelenvoorschrift naar de apotheker gaat, zal binnenkort geen toeslag meer betalen. Het kan nog wel enkele maanden duren voor de nieuwe regeling effectief ingaat.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Destemwijzer maakt kiezer wegwijs in standpunten over seks, gender en welzijn

In aanloop naar de verkiezingen van 26 mei ontwikkelden Sensoa, çavaria en de Vrouwenraad een unieke ‘stemtest’: Destemwijzer.be handelt over gendergelijkheid, seksuele gezondheid en holebi- en transgenderthema’s.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wereld Autisme Dag

Onze hersenen zijn enorm complex. Dus is het niet verwonderlijk dat er af en toe iets misgaat. Maar hoe dat misgaan dan autisme kan uitlokken of schizofrenie, dat legt neurobioloog prof. dr. Bert Brône je uit.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom kinderen en jongeren twee keer per week vette vis moeten eten

Kinderen en jongeren zouden twee keer per week vette vis moeten eten of een visoliesupplement moeten slikken om zo voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Deze adviezen formuleerde Inge van der Wurff van het Nederlandse Welten-instituut. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

5 mindfulness-apps voor als je even je hoofd moet leegmaken

Je wil afstuderen én meteen een job hebben, met je vrienden op café en genoeg slapen, gezond eten én genieten van het leven. Dat lukt in de meeste gevallen niet allemaal meteen, en daar krijg je dan weer stress van. Gelukkig zijn er deze mindfulness-apps, die de rust in je hoofd doen weerkeren.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/04/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub