Nieuwsbrief ma 1 apr

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 1 april

Hoe word je een goede plusouder en vermijd je conflicten in het nieuwe nest?

In een nieuw samengesteld gezin is het niet altijd evident om alle neuzen en tenen in dezelfde richting te houden. Met je nieuwe partner krijg je meteen een extra stel kinderen erbovenop!
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Geluk hangt af van de ‘grote’ dingen

Goede sociale relaties, tevredenheid met onze gezondheid en onze financiële situatie tonen het sterkste verband met ons geluk. En vooral: bijna 60 procent van onze levenstevredenheid is maakbaar. Dat blijkt uit het ‘Nationaal Geluksonderzoek’ van de UGent.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Cara-test: heb je last van je ademhaling?

Veel mensen hebben vaak of voortdurend last met ademhalen. Het kan beginnen met hooikoorts, of een verkoudheid waar je een hoestje aan overhoudt. Heb je klachten en twijfel je of je naar de huisarts moet, dan kan deze test daarbij helpen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Joggen helpt tegen burn-out

Regelmatig joggen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Je voelt je niet alleen minder vermoeid, maar slaapt ook beter.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat kan je zelf doen bij een prikkelbare darm (PDS)?

PBS is een erg vervelende maar relatief onschuldige aandoening. Het is aangetoond dat emotionele spanning, stress, sommige voedingsgewoonten en bepaalde geneesmiddelen de darmgevoeligheid kunnen verhogen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom creativiteit belangrijker moet worden op scholen

Ondanks dat er een enorm lerarentekort is, is educatie voor iedereen belangrijk. Kinderen die nu onderwijs volgen, moeten later problemen oplossen in een wereld die wij misschien niet eens meer mee zullen maken. Dus moedigt Brits auteur Ken Robinson ons aan om creativiteit weer als iets waardevols te gaan zien. Bekijk zijn inspirerende TED-Talk!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Gebakken tongfilets met noilly-prat-saus en gestoofde prei

Een recept op 1 april? Dat kan alleen maar met vis in de hoofdrol! Wij kozen vandaag voor een lekkere kabeljauw.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/04/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub