Nieuwsbrief do 28 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 28 maart

Examenstress

Examens... niet zelden een spannende periode. Zowel kinderen als hun ouders willen graag goede punten. Veel ouders vragen zich dan ook af hoe ze hun kind of tiener kunnen helpen in deze periode.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Oorzaak ernstige darmziekte bij te vroeg geboren kinderen op het spoor

Onderzoekers van Amsterdam UMC hebben ontdekt waarom te vroeg geboren kinderen een ernstige darmontsteking kunnen krijgen. Zeven procent van de te vroeg geboren kinderen loopt de ziekte necrotiserende enterocolitis (NEC) op.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Moeten we schrik hebben van 5G-netwerk?

Momenteel gebruik je bij bellen, sms'en en mobiel internet 2G, 3G en 4G. Om nog sneller veel data te kunnen ‘versturen’ en voor het ‘internet of things’ waarbij allerlei apparaten verbonden zijn met het internet, wordt er momenteel gewerkt aan de 5de generatie van een telecommunicatie netwerk, met andere woorden 5G.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Helpt de zonnebank tegen een winterdip?

Bij een winterdip spelen er eigenlijk twee verschillende dingen. Allereerst zijn de dagen korter, je ziet dus veel minder daglicht dan in de zomer. Daardoor gebeurt ook nog iets anders: je absorbeert minder vitamine D.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wittere tanden met kurkuma

Kurkuma bulkt van de gezonde bestanddelen, dat weten we inmiddels allemaal. Maar het heeft nog een extra bonus in petto die minder bekend is: het maakt ook je tanden mooi wit!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kan je toch de griep krijgen als je gevaccineerd bent?

Griepvaccinatie biedt niet altijd bescherming tegen de griep. Wel is aangetoond dat het de kans op griep veel kleiner maakt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Spaghetti met garnalen en groene asperges uit de oven

Wil je eens iets anders dan steeds spaghetti bolognese? Dit is een heerlijke variant: spaghetti met rode peper, spinazie, garnalen en groene asperges uit de oven.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub