Nieuwsbrief ma 25 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 25 maart

De belangrijkste tips voor avontuurlijke wereldreizigers

Hoe maak je solo en op eigen houtje de reis van je leven? Wij gingen te rade bij James Asquith, de jongste persoon ooit die alle landen ter wereld bezocht. Als iemand het kan weten, is hij het wel….
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Een eerste piek van berkenstuifmeel

Na de bloei van de els en de hazelaar kondigt het nationaal aerobiologisch surveillancenetwerk van Sciensano het begin van het berkenpollenseizoen aan. De hoeveelheden van deze zeer allergie verwekkende stuifmeelsoort zijn recent toegenomen, een eerste signaal dat een risicoperiode is begonnen voor personen die gevoelig zijn voor dit stuifmeel.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Weer of geen weer, blijf stralen met je dagelijkse dosis zon!

ADVERTORIAL
Vanaf de eerste lentezon willen we naar buiten om wat zon op te nemen. We hopen zo ons opgelopen vitamine D-tekort aan te vullen. Een dagje in de zon is daarvoor helaas onvoldoende. Blijf dus in de lente een vitamine D-supplement innemen. Zo blijf je het hele jaar door stralen.

Lees hier meer over Fultium vitamine D3 en de lentezon

Gezondheid.be

Hoe kan je reis- of bewegingsziekte vermijden?

Reisziekte of bewegingsziekte (kinetose) is een verzamelnaam voor symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, zweten, hoofdpijn en overgeven. Het kan optreden in de auto, op een boot, soms in een vliegtuig en zelfs op dieren. Je kan maatregelen nemen om het tegen te gaan of er minder last van te krijgen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Trappenloop-test

De trappenloop-test meet de tijd die nodig is om de afstand tussen de 3e en de 9e trede te overbruggen, in honderdsten van seconden gemeten. Je hebt er een trap met minstens 10 treden van 17,5 cm hoog voor nodig, een stopwatch en weegschaal. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom zwangere vrouwen voortaan gescreend worden op mentale problemen

De komst van een baby betekent voor vele ouders een uitdaging. Voor een minderheid van de vrouwen en hun partner overschaduwen mentale gezondheidsproblemen deze periode. Daarom zal het bevragen van risicofactoren binnenkort standaard deel uitmaken van de perinatale zorg. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Crumble van tonijn met olijven, kappers en parmezaan

Deze hartige crumble kan je helemaal vooraf klaarmaken! Ideaal om te bereiden in het weekend en te bewaren voor een drukke werkdag in de week die erop volgt. 

Lees meer,...

Advertisement
Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub