Nieuwsbrief zat 23 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
zaterdag 23 maart

Wereld Tuberculosedag

Tuberculose is terug van weggeweest. Net zoals in vele andere westerse landen stijgt ook in België het aantal nieuwe TBC-gevallen sinds 2009, nadat het jarenlang was gedaald.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tien gouden regels als je geneesmiddelen neemt in het verkeer

Iedereen neemt wel eens medicijnen in, maar weet dat talrijke geneesmiddelen de alertheid kunnen verminderen en dus potentiële risico’s met zich meebrengen bij het besturen van een voertuig. Dit geldt ook als je met een motorfiets of fiets rijdt of als je machines moet besturen. 


Lees meer,...

Gezondheid.be

Eén op de zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt er risico op

Van de werkende bevolking in Vlaanderen heeft ruim 7 procent burn-outklachten; nog eens 9 procent zit in de gevarenzone. Dat blijkt uit een meting door de KU Leuven. Via een nieuw ontwikkelde vragenlijst hebben de onderzoekers het probleem voor het eerst op een betrouwbare manier in kaart kunnen brengen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kan het kwaad als je de pil doorneemt?

Volgens nieuwe Britse richtlijnen mogen vrouwen elke dag van de maand hun anticonceptiepil nemen. Ze moeten dus geen stopweek inlassen. Dat de maandelijkse bloeding nodig is om gezond te zijn of ‘om de baarmoeder te reinigen’ is een hardnekkige mythe.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wandel je gezond

Wandelen is een zeer toegankelijke sport: iedereen kan het, het kost niets en je kan het overal doen, alleen of in gezelschap. En er is nog een extra bonus: wandelen is goed voor je gezondheid en voor je lijn!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is het ontbijt toch niet de ‘belangrijkste maaltijd van de dag’?

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag zou zijn, zoals vaak beweerd wordt, is uiterst twijfelachtig. Dat schrijven Australische onderzoekers in het BMJ.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?

Je las het bovenaan in onze nieuwsbrief: één op zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten. Thijs Launspach Msc. psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam legt je in deze video haarfijn uit hoe dat komt.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub