Nieuwsbrief do 21 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 21 maart

Wereld Downsyndroom Dag: hoe groot is de kans dat jouw kindje het syndroom van Down heeft?

Jaarlijks worden er in Vlaanderen 30 to 50 baby’s met downsyndroom geboren. Het is de meest frequente chromosomale afwijking. Weet jij hoe groot de kans is dat jouw kindje dit syndroom zou hebben?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom moet je bij MRI-scans tatoeages melden?

Als je een MRI-scan laat maken, moet je op verschillende dingen letten. Je mag bijvoorbeeld geen kleding dragen waarin metaal zit, je moet sieraden afdoen en mag bij een scan van het hoofd geen make-up dragen. Zelfs tatoeages moet je melden. Maar waarom?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

Hoewel er iedere week tientallen nieuwe mogelijke verbanden worden vastgesteld tussen darmbacteriën en gezondheid, is het lastig om aan te tonen dat die bacteriën hiervoor direct verantwoordelijk zijn. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe gevaarlijk zijn medicijnen voor de verkeersveiligheid?

Meer dan 6 procent van de Belgen geeft toe minstens 1 keer per maand onder invloed van slaap– of kalmeermiddelen te rijden. Nochtans kunnen deze medicijnen een negatief effect hebben op je rijvaardigheid.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe leer je een kind sparen?

Het is niet altijd evident om je kind duidelijk te maken dat het een deel van zijn centjes moet sparen. Nochtans is het een goed idee om je kind zo vroeg mogelijk te leren hoe het met geld moet omgaan
Dit zijn drie tips om je kind te helpen bij het ‘leren sparen’.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Risotto met spruitjes en pangrattato (krokant broodkruim)

Sommige mensen vinden zelf risotto maken nogal intimiderend. Eigenlijk is het echt niet zo moeilijk. Dit recept voor risotto met spruitjes, dat echt belachelijk lekker is, ook niet. Zolang je tussendoor genoeg proeft, gaat het zeker goed.

Lees meer,...

Gezondheid.be

8 signalen van je lichaam dat je te veel zout binnenkrijgt

Een snufje zout over je eten, extra sojasaus bij de sushi, maggi door je soep: het voegt smaak toe aan je eten, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hierbij 8 signalen van je lichaam wanneer je te veel zout binnenkrijgt.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub