Nieuwsbrief zat 16 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
zaterdag 16 maart

Week van de diëtist 2019: Wat is het metabool syndroom?

In 2019 staat 'de week van de diëtist' volledig in het thema van de preventie van metabool syndroom. Maar wat is het metabool syndroom en hoe kan je het voorkomen?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tips voor een gezond ontbijt

Een ontbijt mag dan misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag zijn, maar dat een gezond ontbijt belangrijk is, wordt in feite door niemand betwist. Ontbijten zorgt voor nieuwe energie na de nacht en brengt de spijsvertering op gang. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vaker complicaties bij nachtelijke operaties

Uit een studie blijkt dat operaties onder volledige narcose in de late avond en nacht gepaard gaan met meer ongewenste effecten. De complicaties variëren van bloedverlies tot een gedeeltelijke klaplong en weefselschade.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom is relationele en seksuele vorming belangrijk?

De 'week van de Lentekriebels' is een jaarlijkse campagneweek van Sensoa, waarin aandacht wordt besteed aan de relationele en seksuele vorming op school. Voor kinderen en jongeren is praten over grenzen en weerbaarheid bijzonder belangrijk.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Een app die je vertelt wat je mag eten tijdens je zwangerschap

Het Nederlandse Voedingscentrum lanceerde onlangs de nieuwe gratis app ZwangerHap. Daarmee kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat je allemaal nog wél mag.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is het verschil tussen ginger ale en ginger beer?

Tournée Minérale is voorbij, maar misschien heb je nog wel een paar drankjes over waarmee je een lekkere mocktail kunt maken. Zoals bijvoorbeeld ginger ale of ginger beer. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die twee?

Lees meer,...

Gezondheid.be

8 vragen over hoogbegaafdheid

Over hoogbegaafdheid doen heel wat misverstanden de ronde. Wanneer noem je iemand hoogbegaafd? Heeft een hoogbegaafde leerling extra hulp nodig op school? En kan hoogbegaafdheid getest worden? 

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub