Nieuwsbrief zat 9 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
zaterdag 9 maart

Hoogbegaafdheid

Deze week staat in het teken van hoogbegaafdheid. Over hoogbegaafdheid doen veel misverstanden de ronde. Hoogbegaafde kinderen zouden op school een luilekkerleven leiden en hun ouders mogen zichzelf gelukkig prijzen met zo'n succeskind in huis. Maar klopt dat wel?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Komt een verkoudheid alleen in de herfst en winter voor?

Een verkoudheid kan je het hele jaar door krijgen. Maar ze komen wel vaker voor in de herfst en in de winter. Daar zijn een aantal mogelijke verklaringen voor.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Verhoogt vaccinatie van vrouwen tegen HPV de kans op baarmoederhalskanker?

Er is geen enkele biologische verklaring hoe een HPV-vaccin baarmoederhalskanker zou kunnen veroorzaken. Toch doen zulke verhalen momenteel de ronde...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hiv-besmet, en toch geen condoom: het kan (soms)

De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuw advies klaar over condoomgebruik bij mensen die hiv-positief zijn. De nieuwe aanbeveling is erg voorzichtig geformuleerd, want, zo zegt de Raad zelf: de context is zeer gevoelig, ethisch, sociaal en medisch.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Word je sneller dronken als je alcoholhoudende drank met een rietje opzuigt?

Als je alcohol met een rietje drinkt, word je inderdaad iets sneller dronken. En daar bestaat een heel eenvoudige uitleg voor... 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom dragen jongens geen roze nagellak?

Vrouwen houden van chocola, mannen drinken graag bier. Dat zijn slechts twee van de vele stereotypen over mannen en vrouwen. Sociaal wetenschapper Linda Duits onderzoekt waar deze ideeën vandaan komen en wat er gebeurt als jij je hier niet aan houdt. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is glaucoom en maak jij kans op deze oogziekte?

Glaucoom of 'groene staar' is een veel voorkomende ziekte van het oog die leidt tot een vermindering van het zicht en uiteindelijk blindheid. Omdat het geen pijn doet, wordt het vaak niet opgemerkt. Er zijn een aantal factoren die de kans op glaucoom verhogen. 

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub