Vrouwen gezocht met last van menopauzale klachten

Laatst bijgewerkt: februari 2019
123-vr-ouder-menop-psych-02-19.jpg

nieuws

UZ Gent zoekt vrouwen van 50 tot 65 jaar met last van menopauzale klachten (bijv. opvliegers) als gevolg van de inname van hormonale medicatie voor de behandeling van borstkanker of als gevolg van de menopauze.

De studie wil nagaan of opvliegers als gevolg van de hormonale behandeling van borstkanker of als gevolg van de menopauze verminderen na inname van het voedingssupplement PCC-100 (PCC-100 is geen geneesmiddel). Momenteel is er voor de groep patiënten met een voorgeschiedenis van borstkanker geen behandeling voorhanden om het aantal opvliegers te verminderen. Deze studie kan op dat vlak een belangrijke bijdrage leveren.

Duurtijd studie: 11 à 13 weken met in het totaal 3 à 4 bezoeken aan het ziekenhuis.

Vergoeding: gratis voedingssupplement + parkeerticket per bezoek aan het ziekenhuis.

Doelgroep
Belangrijkste bijkomende voorwaarden:
  • last hebben van ernstige opvliegers;
  • OFWEL een voorgeschiedenis hebben van borstkanker en sinds min. 4 weken aromatase-inhibitoren of tamoxifen nemen OFWEL geen voorgeschiedenis van borstkanker hebben en in goede gezondheid zijn;
  • geen menstruatie gedurende min. 6 opeenvolgende maanden in combinatie met een bloedonderzoek dat wijst op menopauze OF geen menstruatie gedurende min. 12 opeenvolgende maanden of wegname van beide eierstokken min. 6 weken geleden;
  • geen depressie of posttraumatische stressstoornis gehad in de laatste 2 jaar. Het gebruik van antidepressiva moet kort voor de studie gestopt worden.
Contact: Vakgroep Structuur en Herstel van de Mens
  • Herman Depypere
  • sara.somers@ugent.be
  • 03 332 07 58

Lees hier alles over de menopauze


pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt