Vier gezondheidsapps officieel goedgekeurd

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws

Op het platform www.mhealthbelgium.be zijn de eerste door de overheid gevalideerde gezondheidsapps gepubliceerd.

Het gaat om een app om hartritmestoornissen op te sporen, een revalidatie-app voor patiënten die een knie- of een heupoperatie hebben ondergaan, een app om de opvolging van kankerpatiënten tijdens een chemobehandeling te verbeteren en een app voor mensen met slaap- of ademhalingsproblemen.

f-mhealth-4gezondheidsapps-goedgek-02-19.jpg

1. AirView™ is een veilig en transparant tele-monitoring systeem, voor de behandeling van patiënten die aan respiratoire slaapstoornissen leiden.
Met AirView kan de arts patiënten monitoren en de settings van hun toestel van op afstand aanpassen zonder zijn bureau te verlaten. 

2. FibriCheck is de eerste medische applicatie met de CE-keuring volgens klasse IIa om het hartritme te controleren en te monitoren door enkel gebruik te maken van de camera van de smartphone. FibriCheck detecteert verschillende types hartritmestoornissen zoals voorkamerfibrillatie, extrasystolen,..

FibriCheck wordt voorgeschreven door de arts aan patiënten die een verhoogde kans hebben op cardiovasculaire aandoeningen (bv. hoge bloeddruk, diabetes, vaatziekten, voorgeschiedenis van hartaanval of beroerte, menopauze of een leeftijd boven de 50 jaar) of aan patiënten die hartkloppingen of kortademigheid ervaren.

Om een meting uit te voeren dient enkel de vinger op de camera geplaatst te worden voor 60 seconden. Met behulp van de camera en flash functie wordt de hartslag gedetecteerd. Onze gevalideerde algoritmes zorgen ervoor dat al de metingen automatisch worden verzonden en geprioriteerd op het dashboard van de arts.

3. moveUP is een revalidatiemethode die toelaat om patiënten voor- en na een heup- of knieoperatie optimaal te laten revalideren. Doorheen het gehele traject wordt u als patiënt dagelijks opgevolgd en begeleid door een team van gespecialiseerde kinesitherapeuten en artsen die op elk moment in contact staan met uw behandelende chirurg en ziekenhuis.

De begeleiding gebeurt via een app op tablet of smartphone en bevat individueel aangepaste oefeningen, activiteitsadvies, medicatie, informatie en coaching. Via een ingebouwde berichtenfunctie kan u steeds vragen stellen aan de therapeuten, ook tijdens het weekend.

De individuele aanpassing van de behandeling gebeurt op basis van uw voortgang tijdens de revalidatie. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van uw feedback en een slimme armband die uw activiteitsprofiel opmeet. Op elk moment van dit pre- en postoperatieve traject heeft uw behandelende arts inzicht in uw revalidatie om u optimaal te kunnen opvolgen.

4. De RemeCare Oncologie app zorgt ervoor dat zorgverleners en patiënten in de thuisomgeving sneller met elkaar kunnen communiceren over de opvolging van hun chemo-behandeling. Wanneer patiënten thuis hun medicatie-innames en de ernst van de nevenwerkingen van de behandeling registreren, kan het oncologisch team in het ziekenhuis sneller een aantal nevenwerkingen behandelen en de dosering van de chemo-behandeling zo optimaal mogelijk instellen. Internationale studies hebben aangetoond dat een optimale dosering en snelle opvolging van nevenwerkingen leidt tot een betere levenskwaliteit en verhoogde levensverwachting.


Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy] Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten [copy]
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram