Een slimme manier om de cholesterol te verlagen

Laatst bijgewerkt: januari 2019
adv_apple_with_heart.jpg

nieuws

Wist je dat 2 op 3 Belgen een te hoge cholesterol heeft? Toch kennen de meeste mensen hun cholesterolgehalte niet. Er zijn namelijk geen zichtbare symptomen voor een verhoogde cholesterol, waardoor de meeste mensen geen besef hebben van een verhoogd cholesterolniveau. Toch doe je er best op tijd wat aan, want een verhoogde cholesterol is nog steeds een belangrijke risicofactor in de ontwikkeling van hartziekten.
Er zijn verschillende manieren om je cholesterol doeltreffend te verlagen. Denk dan aan een gezonde voedings- en levensstijl. Daarnaast kan je cholesterolverlagende voedingsmiddelen toevoegen aan je dagelijkse voeding. Hiermee kan je op een gemakkelijke manier je cholesterol onder controle houden.

BENECOL® is een merk van cholesterolverlagende voedingsmiddelen die plantenstanolen bevatten.
Dit is het unieke ingrediënt dat de cholesterol verlaagt. Het is in meerdere wetenschappelijke studies aangetoond dat een dagelijkse inname van 1.5-2g plantenstanolen per dag je "slechte" cholesterol zal doen dalen met 7-10% binnen slechts 2-3 weken. Voor meer info over de doeltreffendheid van plantenstanolen, neem dan zeker eens een kijkje hier.

Benecol is beschikbaar in gemakkelijke yoghurt drinks, margarines, en sinds kort met een smeuïge Greek Style yoghurt. Zo wordt het nog gemakkelijker om aan je dagelijkse portie plantenstanolen te komen voor je cholesterolverlagend effect.

adv_Benecol Greekstyle banner be-1.jpg


bron: ingezonden mededeling: Benecol
verschenen op : 21/01/2019 , bijgewerkt op 20/01/2019

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt