Nieuwsbrief ma 4 mrt

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 4 maart

Koffie is niet verkeerd

Vers gezette geurige koffie is veel meer dan een heerlijke oppepper met een rijk en prikkelend aroma. Zo’n bakje troost blijkt ook een weldaad te zijn voor je gezondheid en een garantie op lang leven!
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Test jezelf: Wat weet je over erectiestoornissen?

Ongeveer de helft van alle mannen zou af en toe wel eens te maken hebben met een erectiestoornis. Weet jij wat zo'n stoornis veroorzaakt en wat je eraan kan doen?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom een paper cut zoveel pijn doet

Wie vaak in de weer is met documenten of weleens ongeduldig een pakje opendoet, heeft het misschien al ervaren: de pijn die gepaard gaat met een sneetje door een blad papier of dun stuk karton. Maar hoe komt het dat een papiersnee, beter bekend als paper cut, zo venijnig kan zijn?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Rodebietensap beter voor voetballers dan voor wielrenners

Uit onderzoek blijkt dat nitraat, dat bijvoorbeeld in rodebietensap zit, een positief effect heeft op de prestaties van getrainde sporters die het vooral van een kortdurende, explosieve inspanning moeten hebben, zoals voetballers. Voor duursporters, zoals wielrenners, lijkt nitraat dat effect niet of nauwelijks te hebben. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe mama’s en papa’s hun kinderen kunnen betrekken bij yoga

Yoga is een prima hobby voor mama’s die af en toe even tot rust willen komen en hun vermoeide lichaam willen aansterken. Daarnaast is kinderyoga een ding, maar ook papa’s hebben er baat bij. Yogaleraar David Somers vertelt ons waarom mannen ook aan yoga zouden moeten doen en hoe ouders hun kinderen kunnen betrekken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Pasta met walnoten en rozijnen

Noten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Waarom ze niet eens gebruiken in een verrassend, hartig gerecht? Deze pasta met walnoten en rozijnen is een origineel en smaakvol hapje of voorgerecht dat klaar is in een wip.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vlaming ervaart meer geluidshinder van verkeer

In 2018 peilde het Departement Omgeving naar de hinder die de Vlaming ondervindt van geluid, geur en lichtvervuiling. Wat blijkt? Geluid is de voornaamste bron van hinder...

Lees meer,...

NIEUWS DEZE WEEK
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/03/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub