Nieuwsbrief do 7 feb

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief

Alles wat je wilt weten over prostaatontsteking

Prostatitis is een acute of chronische ontsteking van de prostaatklier. Meestal is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak. Sommige mannen ondervinden nauwelijks of geen klachten, bij andere zijn ze hevig en plots.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Test jezelf op alcoholverslaving

Alcoholisme is een progressieve aandoening die meestal geleidelijk ontstaat. Het begint met af en toe een drankje voor de gezelligheid of ter ontspanning ... Tot het uiteindelijk zo ver is gekomen dat men niet meer (of minder goed) functioneert zonder alcohol.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe breng je je kind een routine voor bedtijd bij?

Vanaf de leeftijd van drie maanden zijn veel baby’s klaar voor een slaapritueel. Als je er zo vroeg mee kunt beginnen, is het comfortabel leven voor het hele gezin en heeft het kind later minder last van slaapproblemen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat zijn de tien grootste bedreigingen voor de volksgezondheid in 2019?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de tien grootste bedreigingen voor de volksgezondheid op een rijtje gezet. En er zijn er een aantal bij die best verrassend te noemen zijn ...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Langlevendheid is vooral erfelijk in extreem langlevende families

Hoe meer langlevende verwanten je hebt, hoe lager de sterftekansen op elk moment in het leven. In langlevende families kunnen ouders de genen voor een lang leven dus doorgeven aan hun kinderen, ook al worden ze zelf door externe factoren niet oud.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Met de Belair-app heb je alle gegevens over de luchtkwaliteit op zak

Hoe goed of slecht is de luchtkwaliteit in je straat? Hoe zal het evolueren in de komende uren? Vanaf nu heb je die gegevens altijd op zak dankzij de gratis luchtkwaliteit-app 'Belair' van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Slakkenslijm als gelaatsverzorging? Het heeft potentieel!

De Oude Grieken gebruikten het al om wondjes te verzorgen en ook de Koreanen zijn al jarenlang fan. Gelaatsverzorging met slakkenslijm heeft intussen ook zijn weg gevonden naar Belgische beautycentra. Er is al basisonderzoek gebeurd naar slakkenslijm, en het heeft potentieel.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Deze viervoeters zijn ideaal voor wie allergisch is!

Gelukkig bestaan er ook hypoallergene huisdieren waarbij je allergie wegblijft of op z’n minst beperkt wordt. Geen niesbuien en traanogen met deze viervoeters.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel

Als de kou tot in je botten zit en je snotterend de dag moet zien door te komen, dan is deze snelle kippensoep de perfecte remedie. Door de zoete aardappel en de rijst, vult de soep je ook voor een langere tijd. 

Lees meer,...

NIEUWS DEZE WEEK
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/02/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub