Nieuwsbrief ma 28 jan

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief

Dit kan je zelf doen om de plasticzee en -berg kleiner te maken

Tot scha en schande van de menselijke soort, waartoe we allemaal behoren, moeten we constateren dat onze planeet vervuild is door plastic en ander afval. Plasticfragmenten zijn overvloedig aanwezig in het milieu: van noord tot zuid, op het land en in het water.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom tranen onze ogen als we huilen?

Mensen zijn de enige zoogdieren die huilen. Prof. dr. Ad Vingerhoets doet onderzoek over onze emoties en specifiek over 'huilen'. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Veel voorkomende ski- en snowboardletsels

Verschillende factoren spelen een rol bij het ontstaan van ski- en snowboardblessures: het niveau en de conditie van de sporter, de kwaliteit van de sneeuw en het materiaal, en het gedrag van de andere wintersporters.  

Lees meer,...

Gezondheid.be

Je vingernagel vertelt hoe gezond je bent

Computergigant IBM heeft een 'wearable' ontwikkeld die op basis van je vingernagels een ruime diagnose maakt van tal van aandoeningen en gezondheidsindicatoren.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Mogelijk schadelijke stoffen in babyluiers

Een Frans overheidsagentschap, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, waarschuwt voor wegwerpluiers voor baby’s. Ze zouden bepaalde chemische stoffen bevatten die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de kinderen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Rookstopmedicatie beter terugbetaald

Goed nieuws voor wie wil stoppen met roken! Rookstopmedicatie wordt vanaf 1 februari 2019 beter terugbetaald en rokers kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Deze spruitjes lust jouw kleine spruit wél

Vraag aan een kind wat het niet lust en je zal vaak 'spruitjes' als antwoord krijgen. De ietwat bittere groente valt nu eenmaal niet in de smaak bij jonge kinderen. Bak ze eens met krokante spekjes en wie weet lust jouw kleine spruit toch spruitjes.

Lees meer,...

NIEUWS DEZE WEEK
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/01/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub