Nieuwsbrief do 17 jan

Laatst bijgewerkt: september 2019
Gezondheid
Nieuwsbrief

Wat is een verzakking of prolaps en hoe wordt het behandeld?

Twintig tot dertig procent van de vrouwen ontwikkelen tijdens hun leven een verzakking van de blaas, baarmoeder en/of darm (uro-genitale prolaps).
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Test jezelf: Heb je griep of een gewone verkoudheid?

Veel mensen verwarren een gewone verkoudheid met griep. Deze test helpt je uitzoeken of je een snotvalling hebt of een ‘echte’ griep. Hij is gebaseerd op de diagnose-criteria van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Verschillen tussen mannen met dementie en vrouwen met dementie

In onderzoek is er te weinig aandacht voor de verschillen tussen mannen met dementie en vrouwen die aan die ziekte lijden. Dat is één van de conclusies van een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift 'Nature Reviews Neurology'.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Bij welke symptomen houd je een ziek kind beter thuis?

De schoolvakantie is voorbij. Dat betekent ook dat virussen zich weer snel zullen verspreiden onder de scholieren. Niezen, snotneusjes, een zware hoest … De griep komt er weer aan. Maar bij welke symptomen houd je een ziek kind beter thuis?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Prostaatkanker in woord en beeld

Op haar website publiceert 'De Belgische Vereniging voor Urologie' een uitgebreide leermodule voor patiënten met prostaatkanker. Die bevat info over de diagnose en de behandeling.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kinderen eten evenveel suiker als volwassenen

Terwijl de dagelijkse limiet voor kinderen op 20 à 25 gram toegevoegde suiker ligt, nuttigen ze volgens de overheidsinstelling 'Public Health England (PHE)' vaak dubbel zo veel. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Last van indigestie? Deze lichte salade met geroosterde wortels is je redding

Kun je ook geen suiker meer zien? Ben je bijna opgelucht dat je kunt beginnen aan je goede voornemen om gezonder te eten? Dan is deze lichte salade met geroosterde wortels de ideale lunch.

Lees meer,...

NIEUWS DEZE WEEK
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/01/2019 , bijgewerkt op 12/09/2019


pub