ad

Tournée Minérale: één maand zonder alcohol

Laatst bijgewerkt: januari 2020
123h-alcovrij-tournee-minerale-01-19.jpg

nieuws

In februari 2019 gaat de derde editie van Tournée Minérale van start: Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen alle Belgen op om dan even stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken. 

De actie was de voorbije twee jaar een groot succes en werd zeer positief onthaald door de deelnemers, zo bleek uit een enquête door marktonderzoeksbureau Indiville. Bijna één volwassen Belg op vijf nam deel en 92 procent van de deelnemers zegt opnieuw te willen meedoen. 77 procent daarvan dronk in februari 2018 helemaal geen alcohol. Anderen wilden hun alcoholgebruik dan weer een maand lang matigen in plaats van volledig te stoppen.

Minder alcohol is gezond

De nieuwe campagne zoomt in op de gezondheidsvoordelen van minderen met alcohol. De deelnemers van de vorige editie gaven in het onderzoek van Indiville vaak aan dat ze zich beter in hun vel voelden, beter sliepen, afgevallen waren of meer energie hadden. De komende editie van Tournée Minérale zet die positieve effecten van een maand zonder alcohol dan ook extra in de verf. Alcohol werkt in op alle organen in het lichaam. Het kan daardoor gelinkt worden aan allerlei aandoeningen, van hart- en leverproblemen, over vroegtijdige dementie, tot acht verschillende types kanker.

Toch is het niet de bedoeling van Tournée Minérale om mensen aan te zetten tot definitieve geheelonthouding, behalve dan in februari natuurlijk. De bedoeling is dat mensen op een leuke manier bewuster omgaan met alcohol, even merken dat ze het zeker zo leuk kunnen hebben zonder, en lekkere alcoholvrije alternatieven ontdekken, zegt Marijs Geirnaert, directeur van VAD.

Lees ook: Acht goede redenen om één maand lang geen alcohol te drinken
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub