ViruProtect: de spray die de duur van je verkoudheid halveert

Laatst bijgewerkt: februari 2019
adEG_ViruProtect_Fond-2.jpg

nieuws In het najaar en tijdens de wintermaanden blijven maar weinig mensen van een verkoudheid gespaard. Volwassenen krijgen gemiddeld 2 tot 4 verkoudheden per jaar. Zo’n verkoudheid sleept ook ongeveer een week aan. Dat dat flink vervelend is, vraagt weinig uitleg. Een verkoudheid kost best wat energie en we gunnen onszelf vaak onvoldoende rust. Gelukkig is er Viruprotect, een spray die de duur van een verkoudheid halveert. 

Waarom zijn er zoveel verkoudheden in de winter?

De hogere luchtvochtigheid en de lagere temperatuur in de wintermaanden zijn een ideale broeihaard voor verkoudheidsvirussen. Ook onze weerstand is in de winter wat minder. Daardoor zijn we sneller vatbaar voor een verkoudheid die bovendien erg besmettelijk is. 

Uit de buurt blijven van mensen met een verkoudheid is geen garantie om er geen te krijgen: de virussen verspreiden zich door te niezen en te hoesten tot wel 12 meter ver. Bovendien kan je ook besmet raken door een besmet voorwerp aan te raken en dan vervolgens je handen bij je neus, ogen of mond te brengen. Kortom, de kans dat je een verkoudheid krijgt, is dus vrij groot. 

Kan ik een verkoudheid voorkomen?

ad_EG_ViruProtect_Pack.jpg
Is het dan onmogelijk om een verkoudheid helemaal te voorkomen? Eigenlijk wel, maar je kan wel op een aantal dingen letten zoals bijvoorbeeld regelmatig je handen wassen en voldoende je huis en werkplek ventileren. Ook zorgen voor een goede weerstand door genoeg te slapen, gezond te eten en regelmatig te bewegen kan de kans op een verkoudheid verkleinen.

Heb je dan toch een verkoudheid te pakken? Dan kan je vanaf de eerste tekenen van een verkoudheid ViruProtect gebruiken. Ook wanneer iemand in jouw nabije omgeving een verkoudheid heeft, kan je ViruProtect preventief gebruiken.

In plaats van de symptomen te bestrijden, pakt ViruProtect rechtstreeks de oorzaak van de verkoudheid aan. Door om de twee uur twee keer in de keel te sprayen, zorgt de spray ervoor dat de verkoudheidsvirussen met meer dan 90% verminderd worden. Zo halveert ViruProtect de duur van een verkoudheid.

De spray legt een beschermende film op de keel die de virussen aantrekt, omsluit en deactiveert. Daarnaast beschermt de spray ook de mond- en keelholte zodat de virussen de cellen niet verder kunnen infecteren. Dankzij de doeltreffende aanpak van ViruProtect ben je dus sneller weer de oude en beschermd tegen een nieuwe besmetting.

ViruProtect is beschikbaar in je apotheek.

ViruProtect is een medisch hulpmiddel klasse I. 


bron: ingezonden mededeling: Eurogenerics
verschenen op : 10/12/2018 , bijgewerkt op 19/02/2019

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt