Varkensvlees in een gezonde feeststemming

Laatst bijgewerkt: November 2018
ad_Varkenskroontjemetbloemkoolgratin.jpg

tips De feestdagen kondigen zich aan. Ben jij kok van dienst en wil je het veel gemaakte goede voornemen om voortaan gezonder te gaan eten alvast voor zijn? Kies dan voor een gezond feestmenu. Past varkensvlees daarin? Absoluut

ad_Varkenshaasjeindeoven.jpg
Waarom kiezen voor varkensvlees op het menu?
Hou het licht met mager varkensvlees. Varkenshaasje en -mignonettes zijn magere stukjes varkensvlees en bieden veel mogelijkheden. Maar ook het varkenskroontje is een absolute feesttopper! Je herkent het aan de beentjes en het vetlaagje. Dat geeft het vlees extra smaak en maakt het sappig. Je hebt weinig bereidingsvet nodig om het klaar te maken en na de bereiding kan je de vetrandjes gewoon wegsnijden.
Varkensvlees feestelijk én gezond bereiden
Kies verse ingrediënten en stel kwaliteit boven kwantiteit.
Een kwalitatief stukje varkensvlees op een klein bordje of in een klein glaasje? Dan is een aperitiefhapje of voorgerecht met varkensvlees een goed idee!
Serveer je liever een stukje varkensvlees bij het hoofdgerecht? Varkensvlees combineert goed met veel verschillende groenten, kruiden en specerijen. Ga voor een feestgerecht waarin groenten de hoofdrol spelen. Lekkere groenten van het seizoen zijn bijvoorbeeld wortelen, pompoen, paddenstoelen, witloof en spruitjes. Laat het vlees langzaam garen in de oven voor een licht en sappig resultaat. Verdoezel de pure smaak van het vlees niet met romige sauzen. Geef ze een verrassende bijrol of zet de puntjes op de i met een fijne groentecoulis of verfrissende en kruidige yoghurtsaus.
Wil je toch ook fans van spek of varkensribbetjes tevreden stellen? Zet ze dan slim op het feestmenu. Verwerk ze in een klein aperitiefhapje of als een krokante toets bij het hoofdgerecht.

Meer lezen over vlees:

- Nutritionele score voor varkensvlees
- De meerwaarde van vlees is een gezonde voeding


bron: ingezonden mededeling: VLAM
verschenen op : 03/12/2018

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt