ad

VUB-app voor chronisch zieken maakt zorg beter en minder duur

Laatst bijgewerkt: november 2018
123-man-internet-comp-tablet-11-18.png

nieuws

Onderzoekers van de VUB ontwikkelen een app die mensen met meerdere chronische aandoeningen vanop een tablet toelaat hun medische toestand zelf thuis op te volgen. 

De nieuwe app van ProACT, dat deel uitmaakt van onderzoeksgroep SMIT (Studies in Media Innovation & Technology), van de Vrije Universiteit Brussel & imec, wil patiënten met chronische aandoeningen helpen om hun verschillende aandoeningen beter onder controle te houden. Hiervoor bundelt de app automatisch de resultaten en informatie van verschillende metingen van onder meer bloeddruk en bloedglucose. De verzamelde informatie wordt op een overzichtelijke wijze getoond zodat de patiënt in één keer een totaalbeeld krijgt van zijn of haar medische situatie. Patiënten krijgen gepersonaliseerde tips en opdrachten of doelen om hun toestand te verbeteren of stabiel te houden.

Pilootproject
De pilootversie van de app wordt getest door patiënten, waarbij naast verdere optimalisatie op langere termijn onderzocht wordt hoe de technologie een rol speelt in het dagelijkse leven van mensen met chronische aandoeningen. Op deze manier wordt de aanpak van deze ziekten ook in de toekomst verder verbeterd.

De onderzoekers van ProAct zoeken nog patiënten om de app in de pilootfase mee te testen. Zij moeten ouder zijn dan 65 jaar en minstens twee van de volgende chronische gezondheidsaandoeningen hebben: Diabetes, Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) of chronische bronchitis/emfyseem, Congestief hartfalen (CHF), Chronisch hartfalen/coronaire hartziekten of andere hart- en vaatziekten.

Meer info
http://smit.vub.ac.be ;
https://press.vub.ac.be/vub-app-voor-chronisch-zieken-maakt-zorg-beter-en-minder-duur#
ad


pub