Nieuwsbrief do 13 dec

Laatst bijgewerkt: december 2018
Gezondheid
Nieuwsbrief

Wat is een aangeboren halscyste en wat kan je eraan doen?

Een zwelling in de hals kan soms veroorzaakt worden door een aangeboren cyste die op een bepaald moment in volume toeneemt. Een cyste is een ballonvormige holte gevuld met vocht. Ze ontstaat ten gevolge van een ontwikkelingsstoornis tijdens de groei van de foetus.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

9 op 10 Vlaamse kleuters halen de richtlijnen rond slaap, beweging en schermtijd niet

Slechts 10,1 procent van de Vlaamse kleuters voldoet op weekdagen qua tijdsbesteding aan de internationale richtlijnen rond beweging, schermtijd en slaap. Op weekenddagen ligt dat zelfs maar op 4,3 procent. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit Gent.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Heb jij vandaag je dosis zon al gehad ?

ADVERTORIAL
We maken het tijdens de donkere dagen graag gezellig binnen in plaats van het gure winterweer te trotseren. Dat ‘cocoonen’ doet ons vitamine D-gehalte tussen pakweg oktober en maart drastisch dalen. Het is echter belangrijk om dat vitamine D-gehalte op peil te houden.

Lees hier meer over je dagelijkse dosis zon

Gezondheid.be

Test je kennis over het geheugen

Test je geheugenkennis aan de hand van deze quiz. Lees eerst het dossier over 'Geheugentraining'. Daarna zou je alle vragen moeten kunnen beantwoorden...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Een gezond kerstmenu met een antistress bereidingsscenario

Voor velen onder ons is de eindejaarsperiode een synoniem voor overdaad: te veel eten en drinken, copieuze maaltijden en calorierijke lekkernijen. Maar een lekker feestmenu is ook compatibel met de adjectieven ‘licht’ en ‘gezond'!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat doet een beha-loos leven met je lijf?

Er is amper wetenschappelijk onderzoek over het nut van de beha. Toch opmerkelijk als je bedenkt dat zoveel vrouwen er een dragen!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Varkensgebraad met primeurgroenten

ADVERTORIAL
Varkensgebraad is een mooi stukje vlees voor wie licht en mager wil eten. Een varkensgebraad weegt gemiddeld tussen de 600 à 800 g, maar kan ook ‘op maat’ besteld worden bij de slager. Een varkensgebraad van 600 g is voldoende voor 4 personen. Ontdek hier hoe je het overheerlijk klaarmaakt met primeurgroentjes.

Lees meer,...

NIEUWS DEZE WEEK
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/12/2018 , bijgewerkt op 16/12/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt