Nieuwsbrief ma 10 dec

Laatst bijgewerkt: december 2018
Gezondheid
Nieuwsbrief

Vier gerechten met verrassende ingrediënten

Bolognaisesaus met linzen in plaats van met gehakt, of een chocolademousse op basis van kikkererwten... Maak kennis met deze vier allemansvrienden die stiekem een portie peulvruchten of groente verbergen.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom werkt een vegetariër soms zo op je zenuwen?

Heb jij als niet-vegetariër vaak het gevoel dat een vegetariër echt irritant is? Je bent niet alleen. Deze video legt uit hoe dat komt.  

Lees meer,...

Gezondheid.be

Biologische geneesmiddelen zijn essentieel voor de behandeling van bepaalde ernstige en chronische ziekten

ADVERTORIAL
Biologische geneesmiddelen zijn essentieel voor de behandeling van bepaalde ernstige en chronische ziekten. Biosimilaire geneesmiddelen lijken in hoge mate op een reeds goedgekeurd biologisch geneesmiddel en leveren aanzienlijke besparingen op voor het gezondheidszorgsysteem.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Haarverlies bij vrouwen: wat zijn de redenen en wat doe je eraan?

Een vrouw beschouwt haar haardos als een deel van haar identiteit. Als dat haar plots ferm begint uit te vallen, is er dan ook serieuze paniek! Wat zijn de redenen van haarverlies of alopecia bij vrouwen en wat doe je eraan?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Huilbaby's ontwikkelen vaker gedragsproblemen

De stress en de zware zorg die een moeder van een huilbaby ervaart, kunnen de ontwikkeling van haar kind beïnvloeden. Dat toonde psychiater Laetitia Smarius van het universitair ziekenhuis AMC in Amsterdam aan.

Lees meer,...

Gezondheid.be

‘Wisselwerken’ helpt hardnekkig zitgedrag op de werkvloer doorbreken

Wie meer dan 10 uur per dag zit, loopt bijna 35 procent meer kans op (vroegtijdig) overlijden dan wie slechts 1 uur per dag zit. Veel mensen voelen zich ook minder productief en minder energiek tijdens een ‘zitmarathon’. Voor een goede gezondheid zou je elk half uur even moeten rechtstaan.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is het verschil tussen een ontsteking en een infectie ?

De termen ‘infectie’ en ‘ontsteking’ (of inflammatie) worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen niet hetzelfde. Ze kunnen wel samen voorkomen en ze kunnen ook dezelfde klachten veroorzaken. Maar de oorzaak en de eventuele behandeling verschillen.

Lees meer,...

NIEUWS DEZE WEEK
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/12/2018 , bijgewerkt op 11/12/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt