Vrouwen gezocht met klachten van candida

Laatst bijgewerkt: October 2018
123-vr-gynaec-probl-incont-10-18.jpg

nieuws

UZGent zoekt vrouwen (vanaf 18 jaar) met huidige klachten van candida of in het verleden recidiverende candida voor deelname aan een onderzoek. 

De vagina van de geslachtsrijpe vrouw wordt normaal ingenomen door een microbiële flora bestaande uit melkzuurbacteriën, meer bepaald lactobacillen. Er kunnen echter verschillende verstoringen optreden van de vaginale huishouding, waarvan één van de belangrijkste de overgroei door gisten is, meestal candida albicans. Dit kan gepaard gaan met gekende symptomen zoals een verhoogde vloeibare afscheiding, jeuk, branderigheid... Eigenaardig genoeg zijn ook veel vrouwen drager van deze gist, zonder noemenswaardige problemen of symptomen. We gaan ervan uit dat als we beter weten vanwaar dit verschil tussen beide types vrouwen komt, dat we dan betere diagnostiek en betere therapie kunnen ontwikkelen. 

Duur: éénmalig 15 minuten. De onderzoeksarts neemt een vaginale kweek af en stelt enkele vragen. 

Vergoeding: Afhankelijk van de groepsindeling. Vrouwen met huidige klachten krijgen geen vergoeding. Vrouwen met recidiverende candida krijgen een vergoeding van €30 onder de vorm van een cadeaubon. Indien u met de wagen bent, krijgt u een uitrijkaartje voor de parking.

Doelgroep
Belangrijkste voorwaarden:
U bent Nederlandstalig;
U bent een vrouw van min. 18 jaar;
U bent in goede fysieke en mentale gezondheid;
U bent niet zwanger;
U bent niet in de menopauze.

Contact
Vakgroep Uro-gynaecologie
Sara.Somers@UGent.be
09 332 07 58verschenen op : 11/10/2018 , bijgewerkt op 09/10/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt