Voor jou gelezen op Famme.be

Patatas bravas van zoete aardappel

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
wp_zoete-aardappel.jpg

recepten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 1,5 eetlepel hot sauce (bv. Sriracha)
  • 1,5 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 1 flinke teen knoflook, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Zeezout

Zo maak je patatas bravas van zoete aardappel:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in mooie partjes.
  3. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rol ze met twee eetlepels door zonnebloemolie. Strooi er wat zout overheen en bak de zoete aardappelen in ongeveer 25 minuten tot ze mooi gaar en een beetje knapperig zijn. Laat ze tien minuten afkoelen.
  4. Maak ondertussen de bravas-saus. Meng daarvoor de tomatenpuree met de sherry-azijn, Sriracha (of andere hot sauce) en het gerookte paprikapoeder. Zet opzij.
  5. Meng de mayonaise met de geraspte knoflook en een eetlepel olijfolie. Zet ook die even opzij.
  6. Overgiet de iets afgekoelde zoete aardappelen met een paar eetlepels van de bravas-saus, tot ze allemaal bedekt zijn.
  7. Voeg beetje bij beetje de saus toe, om te voorkomen dat ze papperig worden. Als je een enorme fan bent van gerookt paprikapoeder, strooi je dat er ook nog een beetje overheen.
  8. Dip de patatas bravas van zoete aardappel in de knoflookmayonaise of stop die in een knijpfles en spuit de mayonaise in streepjes over de patatas heen. Olé!

Auteur: Lai-Wah Chong

volgopfacebook

volgopinstagram