Nieuwsbrief do 11 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
nb-vr-slaapt-09-18__.jpg

nieuwsbrief oel je je alleen en geïsoleerd als je te weinig hebt geslapen? Dat is normaal, zo blijkt uit een kleinschalig Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Californië. Zelfs één slapeloze nacht zou mensen al een eenzaam gevoel kunnen bezorgen.

Lees meer,...

Chromosomale testen verlagen aantal miskramen, maar geven geen hogere kans op een kind

123-labo-ivf-testen-09-18.jpg
Bij IVF worden embryo’s dikwijls getest op chromosomale afwijkingen voor ze bij de moeder worden ingebracht. Hoewel dit bij duizenden patiënten per jaar wordt gedaan, blijkt nu dat dit niet tot betere kansen op zwangerschap leidt.

Lees meer,...

Beweging en revalidatie beste behandeling COPD

123-senior-sport-hoest-fit-09-18.jpg
Een trainings- en revalidatieprogramma specifiek voor COPD levert spectaculaire resultaten op. De deelnemers van het programma kunnen met een verminderde longfunctie weer meer doen.

Lees meer,...

Geen bewijs voor gezondheidsgevaren van LED’s

123-LED-lamp-verlichting-09-18.jpg
Volgens een nieuw rapport van de Scientific Committee on Health, Environmental and Emerging Risks (SCHEER) van de Europese Unie is er tot nu toe geen bewijs voor rechtstreekse negatieve gezondheidseffecten op de gezonde bevolking van LED’s, als ze normaal worden gebruikt als verlichting en in schermen.

Lees meer,...

5 eenvoudige yogaposes voor ouders die moe zijn

wp_yoga-1.jpg
Liggen de kinderen eindelijk gevoed, gelaafd en gewassen in bed? Dan is het tijd om te ontspannen door wat te sporten. Geen nood, er bestaat ook sport voor ouders die moe zijn. Met deze yogaposes kom je al een heel eind. Lekker zen.

Lees meer,...

Europeanen leven een jaar langer dan in 2013, maar overgewicht en alcohol blijven probleem

mailheader_f123h-langleven-levensverwacht-10-18.jpg
Uit het Europese gezondheidsrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat de levensverwachting in de Europese regio de voorbije vijf jaar opnieuw gestegen is.

Lees meer,...

5 overheerlijke, kindvriendelijke wraps (ook geschikt voor ouders)

wp_uiteten-met-kinderen.jpg
Het nieuwe schooljaar is alweer een paar weken onderweg en dat betekent dat je alweer een aantal brooddozen hebt gevuld. Ben je die boterhammen inmiddels al wat beu en wil je eens iets nieuws proberen? Probeer dan een van deze vijf overheerlijke, kindvriendelijke wraps.

Lees meer,...

Snelle tomatensoep voor het hele gezin

wp_tomatensoep.jpg
Moeten de kinderen naar voetbaltraining en muziekles gebracht worden? Helpen met het huiswerk? Moet de hond nodig uit? Kortom: druk druk druk? Maak dan tussendoor deze supersnelle tomatensoep voor het hele gezin.

Lees meer,...

Verhogen slaapmiddelen het risico op Alzheimer?

123-vr-slaappil-medic-slapen-09-18.jpg
Slaamiddelen zoals benzodiazepinen en z-medicijnen (zopiclon en zolpidem) verhogen het risico op de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit een nieuwe Finse studie gepubliceerd in het tijdschrift Acta Psychiatrica Scandinavica.

Lees meer,...

Ons geheim voor een prachtige haardos

Alline_Trenker_044_HR.png
Net zoals ons humeur hebben ook onze haren al eens last van een dipje. Soms hebben ze nood aan een opkikkertje om hun natuurlijke evenwicht terug te vinden.

Lees meer,...

http://track.adform.net/C/?bn=25146909;C=0" target="_blank">
http://image.gezondheid.be///300x250_Sensoa_4.png" border="0" width="300" height="250" alt=""/>


Mosselen met kokosmelk

HD-mosselen-09-17.jpg
Mosselen met extra veel groente en een vleugje kokos.


Lees meer,...

Stress test

123-txt-stress-verbod-10-18.jpg
Via deze test, die zeker niet het ultieme antwoord geeft, kan je nagaan hoe je reageert op bepaalde stressfactoren en hoe het gesteld is met je verweer daartegen.

Lees meer,...

Stemmen bij volmacht om medische redenen

123-verkiezingen-10-18.jpg
Verblijft u op zondag 14 oktober in het ziekenhuis of kunt u om een andere medische reden niet zelf gaan stemmen voor de lokale en provinciale verkiezingen? Dan kunt u een volmacht geven aan een familielid, vriend of kennis.

Lees meer,...

Vrouwen gezocht met klachten van candida

123-vr-gynaec-probl-incont-10-18.jpg
UZGent zoekt vrouwen (vanaf 18 jaar) met huidige klachten van candida of in het verleden recidiverende candida voor deelname aan een onderzoek.

Lees meer,...verschenen op : 11/10/2018 , bijgewerkt op 12/10/2018


pub