Zo maak je zelf de lekkerste falafel

Laatst bijgewerkt: September 2018
Stock0007-694x400.jpg

recepten

Falafel is één van de bekendste gerechten uit het Midden-Oosten en ook jij kan het heel makkelijk zelf thuis maken. 

ZO MAAK JE ZELF DE LEKKERSTE FALAFEL
Doe de kikkererwten in een blender. Mix tot een dikke pasta en schep in een kom.

Hak de peterselie, koriander, knoflook en peper fijn en doe samen met twee eetlepels van de kikkererwtenpuree in de blender. Mix goed en meng vervolgens met de resterende puree, zo bekom je een mooie balans tussen een grove en fijne puree. Voeg de bloem, komijn, korianderzaadjes, bakpoeder en een flinke snuif zout en peper toe aan het mengsel. Meng goed en voeg eventueel een paar druppels water toe als het er te droog uitziet.

Vul een grote, stevige pot met een laag zonnebloemolie en verwarm op middelhoog vuur. Vorm ondertussen ongeveer 20-25 balletjes van het ‘deeg’. Test door een klein stukje brood in de olie te gooien of het warm genoeg is. Als de olie begint te spetteren kan je beginnen met bakken.

Frituur de falafel tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de balletjes in een vers gebakken pitabroodje met blaadjes sla, tabouleh en hummus.

Auteur:  Lai-Wah Chong

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt