Scampi

Laatst bijgewerkt: August 2018
t-foodbag-Scamp-spinaziequinoa.jpg

recepten Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.

Ingrediënt

2 pers

3 pers

4 pers

5 pers

Duurtijd

25-30 min

35-40 min

35-40 min

 

Scampi, pellen

10

15

20

 

Quinoa

100 g

150 g

200 g

 

Spinazie

75 g

120 g

150 g

 

Koolrabi, in blokjes snijden

½

¾

1

 

Courgette, in de lengte in plakken snijden

¾

1

1 ½

 

Knoflookteentje, persen

½

1

1

 

Rode ajuin, fijnhakken

½

¾

1

 

Bladpeterselie, helft fijnhakken

5 g*

7,5 g*

10 g*

 

Munt, helft fijnhakken

2,5 g*

4 g*

5 g*

 

Citroen, zeste en sap

¼ *

½ *

½

 

Amandelschilfers

20 g

30 g

40 g

 

Ras el Hanout

½ el

¾ el

1 el

 

Olijfolie

 

 

 

 

Water

100 ml

150 ml

200 ml

 

Peper & zout

 

 

 

 

Bereidingswijze

foodbag-Scamp-spinaziequinoa.jpg
1. Neem voor elke hoeveelheid quinoa de dubbele hoeveelheid water en breng aan de kook. Zodra het water voor de quinoa kookt, zet je een deksel op de pan en zet je het vuur lager. Het water moet nog net blijven koken. Kook de quinoa tot het water volledig geabsorbeerd is en haal daarna onmiddellijk van het vuur.
2. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
3. Hak de spinazie grof. Mix samen met de aangegeven hoeveelheid water en de helft van de Ras el Hanout kruiden tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
4. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en roerbak de rode ajuin, knoflook en koolrabi tot ze glazig en lichtbruin zijn van kleur. Haal van het vuur en voeg bij de quinoa, giet er de spinaziesaus bij, roer goed door elkaar en dek af. 
5. Verwarm intussen een pan zonder olie. Rooster de amandelschilfers tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij tot verder gebruik.
6. Bestrijk de plakken courgette met de overige Ras el Hanout en olijfolie. Gril de courgetten in een grillpan gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten tot ze gaar zijn.
7. Bak intussen de scampi in een pan met een scheutje olijfolie gaar.
8. Kruid de quinoa met de gehakte kruiden, citroenzeste en -sap, peper en zout.
9. Serveer de quinoa met de gegrilde courgette, overige spinazie, scampi en overige kruiden.

Weetje

Dep je scampi’s altijd droog voor het bakken om een rubbersmaak te vermijden.


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 13/09/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt