Zalmbrochette

Laatst bijgewerkt: August 2018
t-foodbag-Zalmbrochette.jpg

recepten

Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.


 

2 pers

3 pers

4 pers

5 pers

Zalmbrochette

2

3

4

5

Couscous?, builtje

2

2

3

4

Tomatensaus met kruiden

200 ml

300 ml

400 ml

600 ml

Aubergine

½

¾

1

1

Gele paprika

1

1

1 ½

2

Kerstomaten

100 g

150 g

200 g

250 g

Slaharten

2

3

4

4

Rode ui

½

½

1

1

Knoflookteentje

1

1

2

2

Citroen

½ *

½ *

1*

1*

Groentebouillon blokje?

½ *

½  *

1*

1*

Cajunkruiden

1 el

1 el

2 el

2 el

Water

200 ml

300 ml

400 ml

500 ml

Olijfolie

4 el

6 el

8 el

10 el

Peper & zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

foodbag-Zalmbrochette.jpg
1. Ontpit de paprika en snij de aubergine, paprika en rode ui in gelijke stukken. Hak de knoflook fijn. Fruit de rode ui en gehakte knoflook aan in een scheut olijfolie. Voeg 1 tl cajunkruiden toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg de helft van het bouillonblokje en de tomatensaus toe. Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de kerstomaatjes toe. Breng op smaak met peper en een snuifje zout en laat nog 2 à 3 minuten sudderen.
2. Meng de resterende cajunkruiden met voldoende olijfolie. Besprenkel de zalmbrochettes met citroensap en wentel in de marinade. 
3. Haal de couscous uit het builtje en giet in een kom. Warm de aangegeven hoeveelheid water op (kan met een waterkoker) met de andere helft van het bouillonblokje en giet over de couscous tot de korrels net bedekt zijn. Dek af en laat gedurende 10 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork en meng er peper en olijfolie onder.
4. Bak de zalmbrochetten op de grill of in de pan en schroei aan alle zijden dicht. Laat beide kanten 2 minuten bakken. Serveer onmiddellijk met de ratatouille, couscous en blaadjes sla. Besprenkel met nog wat citroensap en de resterende marinade.

logo-foodbag-1-06-18.jpg
Recept ontwikkeld door dé Belgische kookboxleverancier Foodbag, meer info op www.foodbag.be


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 10/09/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt