Kip teriyaki

Laatst bijgewerkt: August 2018
t-foodbag-Kip-teriyaki.jpg

recepten Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.

Duurtijd

30-35 min

30-35 min

35-40 min

35-40 min

Ingrediënt

2 pers

3 pers

4 pers

5 pers

Kipfilet

300 gr

450 gr

600 gr

750 gr

Teriyakisaus

100 ml

125 ml

150 ml

175 ml

Bloemkool, in roosjes snijden

¼

½

¾

1

Ajuin, hakken

½

¾

1

2

Chilipeper, ontpitten en fijnhakken

½

¾

1

1

Gember, raspen

1 cm

1 cm

2 cm

2 cm

Knoflookteentje, fijnhakken

½

?

1

1

Komkommer, halveren, ontpitten, in schijfjes snijden

?

½

¾

1

Koriander, hakken

naar wens *

naar wens *

naar wens *

naar wens *

Basilicum, hakken

naar wens *

naar wens *

naar wens *

naar wens *

Lente-ui, hakken

1

2

3

4

Citroen, sap en zeste heel fijn raspen

¼

?

½

¾

Sesamzaadjes

1 el

1 el

2 el

2 el

Boter

Olijfolie

Peper & zout

Bereidingswijze

foodbag-Kip-teriyaki.jpg
1. Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer de kip in de teriyakisaus gedurende 10 minuten. Plaats opzij tot verder gebruik. 
2. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. 
3. Maak de bloemkoolcouscous: mix de bloemkoolroosjes in een blender tot je de textuur van couscous hebt. Heb je geen blender? Snijd de roosjes dan fijn met een mes. 
4. Verwarm een pan met boter en olijfolie op een matig vuur. Voeg de ajuin, chilipeper, gember, knoflook en komkommer toe. Bak enkele minuten tot de geuren vrijkomen. Voeg de bloemkool toe en stoof gedurende 5 minuten op een gemiddeld vuur. Plaats een deksel op de pot en zet het vuur af. Laat stomen tot verder gebruik. 
5. Schep de kippenreepjes uit de teriyakisaus en bak in een verhitte pan met olijfolie tot de reepjes mooi bruin zijn. Voeg de overige teriyaki-marinade toe en laat opwarmen op een laag vuur. 
6. Voeg de gehakte koriander, basilicum, lente-ui en citroenzeste bij de bloemkoolcouscous en meng alles door elkaar. Kruid naar eigen smaak met citroensap, peper en zout. 
7. Serveer de bloemkoolcouscous met de gemarineerde kip, sesamzaadjes en extra koriander. 

Weetje

Teriyaki is een Japanse
manier van grillen en glaceren (teri=glans en yaki=bakken/grillen). In Japan
gebruikt men deze techniek vooral voor allerlei soorten vis, in het Westen
gebruikt men het vaker voor vlees.


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 03/09/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt