Sanaburger

Laatst bijgewerkt: July 2018
t-foodbag-sanaburger-07-18.jpg

recepten

Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.


Ingrediënt

2 pers

4 pers

Duurtijd

35-40 min

40-45 min

Lamsgehakt

300 g

600 g

Ei, dooier

½

1

Ajuin, fijnhakken

¼

½

Knoflookteentje, fijnhakken

1

2

Aubergine, in plakjes snijden

1

2

Tomaat, snijden

 4 schijfjes

8 schijfjes

Rucola

Naar wens

Naar wens

Rode ajuin, in halve maantjes

½

1

Paprikapoeder

Naar wens*

Naar wens*

Wortel, schillen en in stukjes snijden

200 g

400 g

Rode appel, schillen en in stukjes snijden

½

1

Currypoeder

1 el*

2 el*

Plattekaas

1 el

2 el

Limoen, sap

½ *

1

Koriander, fijnhakken

Naar wens*

Naar wens*

Olijfolie

 

 

Peper & zeezout

 

 

Kurkuma

 

 

Bereidingswijze

foodbag-sanaburger-07-18.jpg

    1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en breng een pot met water aan de kook.
    2. Strooi zeezout over de plakjes aubergine en laat 10 minuten liggen. Dit zorgt ervoor dat het meeste vocht onttrokken wordt.
    3. Kook de wortel- en appelblokjes in de pot met kokend water gaar. Giet het water af.
    4. Neem een kom en meng het lamsgehakt, eidooier, ajuin en knoflook. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Maak twee burgers per persoon en duw ze plat.
    5. Ondertussen maken we de wortelspread: mix de wortel, appel, platte kaas, currypoeder, kurkuma, limoensap en koriander tot een gladde massa.
    6. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de burgers langs beide zijden mooi bruin. Hou de burgers warm.
    7. Veeg met een stukje keukenpapier het zout en vocht van de aubergines en bak ze in olijfolie. Gebruik dezelfde pan als de burgers.
    8. Stel je burger samen: begin met een schijfje aubergine en bestrijk met de wortelspread, leg er de burger op, een schijfje tomaat, rode ajuin, rucola en eindig opnieuw met een schijfje aubergine. Serveer met de resterende rucola.  

logo-foodbag-1-06-18.jpg
Recept ontwikkeld door dé Belgische kookboxleverancier Foodbag, meer info op www.foodbag.be


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 09/08/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt