Pasta butternut

Laatst bijgewerkt: July 2018
t-foodbag- BUTTERNUT-SPINACH.jpg

recepten

Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.


Ingrediënt

2 pers

3 pers

4 pers

5 pers

Duurtijd

40-45 min

40-45 min

45-50 min

45-50 min

Butternut, schillen en in kleine blokjes snijden

500 g

750 g

1000 g

1,25 kg

Ajuin, in partjes snijden

1

1 ½

2

2

Rode chilipeper, fijnhakken

½

¾

1

2

Knoflookteentje, fijnhakken

1

1 ½

2

2

Salie, fijnhakken

enkele blaadjes

enkele blaadjes

enkele blaadjes

enkele blaadjes

Pompoenpitten

30 g

45 g

60 g

75 g

Honing

2 el

3 el

4 el

6 el

Witte bonen, laten uitlekken en spoelen

120 g

180 g

240 g

300 g

Bladpeterselie, hakken

naar wens *

naar wens *

naar wens *

naar wens *

Orecchiette

250 g

325 g

500 g

625 g

Spinazie

80 g

120 g

160 g

200 g

Olijfolie

 

 

 

 

Peper & zout

 

 

 

 

(Plantaardige) melk

100 ml

150 ml

200 ml

250 ml

Boter

 

 

 

 

Bereidingswijze

foodbag- BUTTERNUT-SPINACH.jpg
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid eerst de butternut, ajuin, chilipeper, knoflook en salie voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  2. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Plaats de butternutblokjes in een ovenschaal, samen met de ajuin, chilipeper, knoflook en salie. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en rooster in de oven gedurende 25 à 30 minuten tot de groenten gaar zijn.
  4. Bereid de overige ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  5. Plaats de pompoenpitten en honing samen in een pannetje, breng aan de kook tot de honing karameliseert, dit duurt ongeveer 4 à 5 minuten. Stort uit op een vel bakpapier en smeer open. Laat afkoelen tot de honing en pompoenpitten hard zijn.
  6. Neem de butternut uit de oven en plaats de helft in een blender of hoge maatbeker. Voeg de bonen, peterselie, melk en een klontje boter toe. Pureer (met een staafmixer) tot een gladde saus. Indien te dik, voeg nog wat melk toe en kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Kook ondertussen de pasta gedurende 9 minuten “al dente”. Voeg 1 minuut voor einde bereidingstijd de spinazie toe en laat blancheren. Giet de pasta en spinazie af en plaats terug in de pot.
  8. Voeg de butternutblokjes en butternutsaus toe en roer goed door elkaar.
Geniet van de pasta samen met het krokantje vanpompoenpitten.  

logo-foodbag-1-06-18.jpg
Recept ontwikkeld door dé Belgische kookboxleverancier Foodbag, meer info op www.foodbag.be


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 30/07/2018 , bijgewerkt op 31/07/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt