Pasta carbonara à la Sana

Laatst bijgewerkt: July 2018
t-foodbag-Pasta-Carbonara.jpg

recepten

Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.


Ingrediënt

2 pers

3 pers

4 pers

5 pers

Duurtijd

25-30 min

30-35 min

35-40 min

 

Parmaham

3 plakjes

4 plakjes

6 plakjes

 

Snijbonen

200 g

300 g

400 g

 

Courgette

1

1

2

 

Champignons, in schijfjes snijden

250 g

400 g

 

500 g

 

Sjalot, fijnhakken

1

1

2

 

Knoflookteentje, persen

1

1

2

 

Tijm

Naar wens

Naar wens

Naar wens

 

Eieren

2

3

4

 

Parmezaanse kaas, gemalen

 

 

30 g + 10 g extra

45 g + 18 g extra

60 g + 20 g extra

 

(Rijst)melk

100 ml

150 ml

200 ml

 

Nootmuskaat

Naar wens

Naar wens

Naar wens

 

Boter

¼ el

¾ el

½  el

 

Olijfolie

 

 

 

 

Peper & zout

 

 

 

 

Bereidingswijze

foodbag-Pasta-Carbonara.jpg
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook voor de snijbonen. 
2. Leg de plakjes Parmaham tussen 2 blaadjes bakpapier op de bakplaat en bedek met nog een bakplaat. Bak in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot de ham krokant is.
3. Snijd met de dunschiller lange repen van de snijbonen. Plaats een snijboon met zijn dunste zijde op een snijplank en schil van voor naar achter in repen. Op een bepaald moment wordt het te moeilijk om vast te houden, snijd dan de resterende snijboon in stukken. Doe hetzelfde met de courgette of gebruik een spiraalsnijder. 
4. Blancheer de repen en stukken snijbonen gedurende 2 à 3 minuten in het kokend water en dompel daarna onder in ijskoud water. Laat uitlekken en houd afgedekt apart.
5. Bereid de overige ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. 
6. Bak de champignons, sjalot, knoflookteentje en tijm tot de sjalot glazig is. Voeg de linten courgette, snijbonen en aangegeven hoeveelheid boter toe. Roerbak 2 minuten en kruid met peper en zout.
7. Klop in een sauspan de eieren los met de Parmezaanse kaas en aangegeven hoeveelheid (rijst)melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
8. Zet de sauspan op het laagste en kleinste vuur en blijf voortdurend roeren tot de saus indikt maar nog vloeiend is. Zet het vuur niet te hoog anders gaat het ei klonteren.
9. Meng de saus onder de groentemengeling en serveer onmiddellijk met de krokante Parmaham, extra Parmezaanse kaas en tijm.

Tip / Weetje

Bewaar je snijbonen steeds in de koelkast. Zo blijven ze langer vers. 

logo-foodbag-1-06-18.jpg
Recept ontwikkeld door dé Belgische kookboxleverancier Foodbag, meer info op www.foodbag.be


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 23/07/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt