Gepofte zoete aardappel met quinoa ratatouille en rucola

Laatst bijgewerkt: June 2018
t-foodbag-Gepofte-zoete-aardappel.jpg

recepten

Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.


Duurtijd

45-50 min

45-50 min

50-55 min

50-55 min

Ingrediënt

2 pers

3 pers

4 pers

5 pers

Zoete aardappel

2

3

4

5

Rode ajuin, fijnhakken

1

1

2

2

Knoflookteentje, fijnhakken

1

1

2

2

Aubergine, in blokjes snijden

¼

½

¾

1

Rode paprika, in blokjes snijden

½

1

1

2

Wortel, schillen en in blokjes snijden

1

2

2

3

Quinoa, in zeef plaatsen en spoelen onder koud water

60 gr

90 gr

120 gr

150 gr

Groentebouillon, oplossen in aangegeven hoeveelheid water

½

¾

1

1 ?

Gele en rode kerstomaten, halveren

200 gr

300 gr

400 gr

500 gr

Tomatenpassata

150-200 ml

225-300 ml

300-400 ml

375-500 ml

Tomatenpuree

1 el

1 ½ el

2 el

2 ½ el

Koriander, hakken

Naar wens *

Naar wens *

Naar wens *

Naar wens *

Bieslook, hakken

Naar wens *

Naar wens *

Naar wens *

Naar wens *

Rucola

30 gr *

45 gr *

60 gr *

75 gr *

Olijfolie

Peper en zout

Water

180 ml

270 ml

360 ml

450 ml

Bereidingswijze

foodbag-Gepofte-zoete-aardappel.jpg
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zoete aardappel af onder water en schik in een ovenschaal. Je hoeft ze niet te schillen. Plaats gedurende 50 minuten in de oven tot de zoete aardappel gaar is.
2. Bereid de overige ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
3. Verhit een pan met olijfolie. Fruit de ajuin, knoflook, aubergine, paprika en wortel tot de groenten zacht en bruin gebakken zijn. Voeg de quinoa toe en bak gedurende enkele minuten, voeg dan de groentebouillon met de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat sudderen zonder een deksel tot de quinoa gaar is. 
4. Voeg de kerstomaatjes, tomatenpassata, tomatenpuree, koriander, bieslook en een goede scheut olijfolie bij de quinoa. Kruid naar smaak met peper en zout en laat enkele minuten inkoken. 
5. Snijd de zoete aardappel open in het midden en vul op met de quinoa ratatouille. Serveer samen met de rucola, smakelijk! 

Tip / Weetje

Hélène: De zoete aardappel is langzaam verteerbaar. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler. Ideaal voor onder andere diabetespatiënten.

logo-foodbag-1-06-18.jpg
Recept ontwikkeld door dé Belgische kookboxleverancier Foodbag, meer info op www.foodbag.be


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 02/07/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt