Pad thai met rode kool, gemarineerde tempeh en pindanoten

Laatst bijgewerkt: June 2018
foodbag-padthai-06-18.jpg

recepten

Foodbag is de Belgische kookboxleverancier: alle verse ingrediënten aan huis geleverd om zelf, zonder winkelstress, heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken. Alle menu's worden door onze eigen chefs in ons kookatelier ontwikkeld. En wij delen er graag enkele met jullie.


Ingrediënt

2 pers

3 pers

4 pers

Duurtijd

25-30 min

30-35 min

35-40 min

Tempeh, in schijfjes van 0,5 cm snijden

200 g

300 g

400 g

Rode currypasta

1 ½ el

2 ¼ el

3 el

Sojasaus

2 el

3 el

4 el

Honing

2 el

3 el

4 el

Limoen, sap en zeste

1

1

2

Peultjes

100 g

125 g

150 g

Rode kool, voorgesneden in julienne

150 g

225 g

300 g

Wortel, schillen en in julienne snijden

½

¾

1

Lente-ui, in julienne snijden

1

1

2

Rijstnoedels

150 gr

225 gr

300 gr

Koriander, hakken

Naar wens

Naar wens

Naar wens

Thaise basilicum, hakken

Naar wens *

Naar wens *

Naar wens *

Pindanoten, grof hakken

30 g

40 g

60 g

Witte wijnazijn

2 el

3 el

4 el

Olijfolie

6 el

8 el

12 el

Water

Peper & zout

f-foodbag-padthai-06-181.jpg

  1. Breng
    een pot met gezouten water aan de kook voor de peultjes.

  2. Meng de
    rode currypasta, sojasaus, honing, limoensap en -zeste, olijfolie en witte
    wijnazijn in een kommetje. Meng goed door elkaar en kruid met peper en
    zout. Marineer de tempeh in de saus. 

  3. Bereid
    alle overige ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.

  4. Blancheer
    de peultjes gedurende 3 à 4 minuten in het kokend water. Schep met een
    schuimspaan uit de pot en spoel onder koud water. Behoud het water voor de
    noedels.

  5. Verhit
    een wok met olie voor de groenten. Roerbak de rode kool, wortel en lente-ui
    enkele minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de peultjes, koriander
    en basilicum  toe en roer goed door
    elkaar.

  6. Schep
    de groenten uit de pan en zet even opzij.

  7. Kook de
    noedels in 4 à 5 minuten gaar.

  8. Haal de
    tempeh uit de marinade en bak in dezelfde pan als de groenten aan beide
    kanten krokant.

  9. Giet de
    noedels af en voeg bij de tempeh, voeg ook de groenten en de saus toe.
    Roerbak nog enkele minuten.
  10. Besprenkel met pindanoten, koriander en Thaise basilicum. 

logo-foodbag-1-06-18.jpg
Recept ontwikkeld door dé Belgische kookboxleverancier Foodbag, meer info op www.foodbag.be


bron: www.foodbag.be
verschenen op : 25/06/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt