Groenten met een dikke saus van bloemkoolpuree

Laatst bijgewerkt: June 2018
f-pascale-bloemkool.jpg

recepten

Werk: 15 minuten - Gaartijd: 30 minuten

INGREDIËNTEN
½ bloemkool
1 venkel
2 preistengels
2 wortelen
2 dl room
20 g parmezaan
50 g gruyère

BEREIDING
Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.
Snijd de venkel, de prei en de wortelen in grote stukken.
Kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.
Giet het water af van de bloemkool, voeg 1 deciliter room en 40 gram gruyère toe en pureer.
Giet de andere groenten af en schep ze in een ovenschaal.
Meng 1 deciliter room met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de groenten.

Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de gruyère erover.
Bak de groenteschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

pascale-puur-lichter-cover.jpg



www.lannoo.be/nl/puur-lichter




bron: Pascale Naessens, Puur en lichter
verschenen op : 28/06/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt