Diabetesteam AZ Maria Middelares Gent lanceert eigen YouTube-kanaal

Laatst bijgewerkt: mei 2018
123-txt-diabetes-dr-stet-05-18.jpg

nieuws

Het diabetesteam van het AZ Maria Middelares in Gent heeft een eigen online educatieplatform gelanceerd. Op www.sterkerdandiabetes.be vinden diabetespatiënten voortaan alle info en praktische filmpjes over diabetes.

Het ziekenhuis legde zijn oor vooraf te luisteren bij zijn patiënten door een bevraging en stelde vast dat er vraag was naar een dergelijk digitaal educatieplatform.

Patiënten met diabetes krijgen veel informatie te verwerken en dat is niet altijd makkelijk te onthouden”, zegt Veerle Couck, coördinator van de diabetesafdeling en trekker van het project. “Uiteraard zijn er onze brochures en de consultaties, maar we voelden dat onze patiënten er nood aan hadden om korter op de bal te kunnen spelen. Daarom hebben we sinds kort ons eigen YouTube-kanaal.”

Op het YouTube-kanaal zullen vooral praktische filmpjes te zien zijn. “Denken we maar aan informatie over een hypo-aanval of een educatief filmpje over hoe een sensor van een applicatie voor het opvolgen van glucosewaarden moet worden aangebracht”, vertelt Veerle Couck.

Daarnaast krijgen patiënten ook heel wat tips over hun voeding, want ook dat is voor hen uiteraard belangrijk.

Ook endocrinologen Emanuelle Versele en Paul Taelman zetten meteen hun schouders onder het project: "Er circuleert heel wat informatie over diabetes en dankzij dit platform kunnen onze patiënten gericht op zoek gaan naar de juiste informatie en dat op elk moment en op hun eigen tempo.

Het diabetesteam van het AZ Maria Middelares zal elke maand een nieuw filmpje publiceren waarin een concreet topic op een laagdrempelige manier word toegelicht, met de nodige praktische tips en tricks. In de filmpjes komen telkens  mensen van het diabetesteam aan het woord, zodat het om gekende gezichten gaat.

We hopen dat onze filmpjes en posts een meerwaarde zullen betekenen voor elke patiënt of mantelzorger, en dat op het voor hen meest geschikte moment,” besluit dr. Paul Taelman.

De filmpjes worden opgeladen op YouTube en verspreid via sociale media (#sterkerdandiabetes) en het digitaal platform www.sterkerdandiabetes.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram