Doe mee aan onderzoek naar vroege vormen van gehoorschade

Laatst bijgewerkt: May 2018
f-123-tinnitus-lawaai-05-18.jpg

nieuws

Het Hearing Technology lab van de UGent onderzoekt nieuwe technieken om gehoorschade beter te identificeren in een vroeg stadium. 

In het Hearing Technology lab van de vakgroep Informatie Technologie ontwikkelen we nieuwe technieken om gehoorschade beter kunnen identificeren in een vroeg stadium om zo gepaste en meer gepersonaliseerde behandelingsmogelijkheden te ontwikkelen. Om dit doel te bereiken, combineren we verschillende technieken zoals spraak-audiometrie met psychoakoestiek (geluidsperceptie), electroencephalografie (EEG) en otoakoestische emissies om zo te onderzoeken welke combinatie van technieken en parameters de beste resultaten opleveren. 

In een eerste afspraak worden er gehoortesten afgenomen, waarna u uitgenodigd kan worden om deel te nemen aan 3 verdere sessies. In deze sessies testen we uw perceptie van geluid en meten we uw hersengolven op door middel van electroencephalografie (EEG) tijdens het luisteren. De meetsessies gaan door na afspraak (ook na de werkuren) aan de Universiteit Gent, campus Zwijnaarde en u zal vergoed worden voor de tijd die u aan de studie besteedt. Deze studie omvat basis-onderzoek in een pre-klinische fase en heeft geen directe diagnostische meerwaarde voor de deelnemer. Dit project (RobSpear) wordt gesteund door de Europese Onderzoekscommissie.

Doelgroep
We zoeken voor deze studie zowel mensen met een normaal gehoor, als ook mensen die zelf opmerken dat ze minder goed horen in een luidruchtige omgeving maar daar niet voor in behandeling zijn.
U moet in goede gezondheid verkeren en een leeftijd tussen 30 en 60 jaar hebben.
U mag geen drager van gehoorapparaten zijn.

Contactinfo
Vakgroep Informatietechnologie - Hearing Technology Lab (WAVES)
Website: http://www.waves.intec.ugent.be/hearing-technology
E-mail: hearingtechnology@ugent.be
Telefoonnummer: +32 9 33 14 844


verschenen op : 13/05/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt