Handige wistjedatjes voor in de keuken: wat kan je doen met aspergeschillen?

Laatst bijgewerkt: March 2018
123-asperges-bakje-05-17.jpg

tips Vanaf de derde donderdag van april gaat het aspergeseizoen in België officieel van start, maar vanaf maart ligt 'het witte goud' al uitnodigend in de winkelrekken. Asperges zijn lekker, licht en gezond. Tijd dus om ze volop op het menu te zetten. Maar gooi zeker de schillen niet weg. Je kunt ze gebruiken voor een saus of een soep.

Was de schillen en stoof ze samen met een fijngesneden sjalot aan in een klontje boter. Voeg kippen- of kalfsbouillon toe en laat de schillen ongeveer een uur koken. Zet het vuur af en laat een nachtje of dag trekken.
Zeef de bouillon dan en druk de schillen zeer goed uit om zoveel mogelijk smaak aan je soep mee te geven. Kruid met peper en zout, bind met een roux (of met room waarin een eiderdooier is losgeroerd) en werk af met verse fijngesneden kruiden (peterselie of kervel) en enkele stukjes gegaarde asperge.
Ook het kookwater van asperges kan je gebruiken als basis voor een soep.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 14/04/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt