ad

Wat kan je doen met aspergeschillen?

Laatst bijgewerkt: mei 2020
123-asperges-bakje-05-17.jpg

nieuws

Asperges, het 'witte goud', liggen weer uitnodigend in de winkelrekken. 

Asperges zijn lekker, licht en gezond. Tijd dus om ze zoveel mogelijk op het menu te zetten. Maar gooi zeker de schillen niet weg, want je kunt ze gebruiken voor een saus of een soep. 

  • Was de schillen en stoof ze samen met een fijngesneden sjalot aan in een klontje boter. 
  • Voeg kippen- of kalfsbouillon toe en laat de schillen ongeveer een uur koken. 
  • Zet het vuur af en laat een nachtje of een paar uren trekken. 
  • Zeef de bouillon dan en druk de schillen zeer goed uit om zoveel mogelijk smaak aan je soep of saus mee te geven.
  • Kruid met peper en zout, bind met een roux (of met room waarin een eierdooier is losgeroerd) en werk af met verse fijngesneden kruiden (peterselie of kervel) en enkele stukjes gegaarde asperge. 


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub