Huisgemaakte granola

Laatst bijgewerkt: maart 2018
f-Huisgemaakte_granola_NathMesk-03-18.jpg

recepten

voor 2 personen 
30 min. 

Ingrediënten

3 el kokosolie 
1 el ahornsiroop (of agavesiroop, dadelstroop, rijststroop, honing...) 
250 g gehakte notenmengeling naar keuze (bv. cashew, amandel, hazelnoot en pecannoot) 
300 g havervlokken 
20 g chiazaad 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C. 

Smelt de kokosolie in een steelpan op een heel zacht vuurtje en meng ze met de ahornsiroop. Heb je zin in een chocoladesmaakje? Voeg?1 eetlepel cacaopoeder toe aan de kokosolie- ahornmengeling. 

Doe alle noten, haver en chiazaad in een mengkom en roer er de kokosolie- ahornmengeling door. 

Doe alles in een ovenschaal of op een antikleefbakplaat. Zorg dat de mengeling goed verspreid is over de bakplaat. Ze mag niet te dik (max. 2 à 3 cm) gelegd worden. Alle noten, zaden... moeten gelijkmatig kunnen roosteren. Als je een grote hoeveelheid in één keer wilt maken, doe je dit best op verschillende platen. 

Zet in de voorverwarmde oven en laat roosteren. Haal de schaal na 5 minuten uit de oven, roer alles goed door en plaats opnieuw 5 minuten in de oven. Laat de granola zeker niet te bruin worden, want dan krijg je een bittere nasmaak. 

Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveren met (plantaardige) yoghurt, fruit en andere lekkernijen. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst


bron: Nathalie Meskens



pub