Vegan avocado-cheesecake

Laatst bijgewerkt: February 2018
Vegan Avocado-cheescake_NathMesk.jpg

recepten

voor 1 cake 
1 uur + 2 uur opstijven 

Ingrediënten

Voor de bodem: 
125 g pecannoten?
50 g geraspte kokos?
70 g pure chocoladecallets?
190 g ontpitte dadels?
3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur 

Voor de vulling: 
600 g avocadovruchtvlees (± 6 avocado’s) 
2 dl limoensap (± 8 limoenen) 
1 1/2 tl limoenzeste 
190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave...) 
1 3/4 dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur 

Bereiding 

De bodem:
Verwarm de oven voor op 150 °C. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ± 7 minuten tot ze goudbruin zijn. 

Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden. 

Bekleed een springvorm (18 cm doorsnee) met bakpapier. 

Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast. 

De vulling:
Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel. 

Voeg naar smaak extra limoensap of –zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en ‘n tikje zurig smaken. 

Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst


bron: Nathalie Meskens
verschenen op : 05/03/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt