Slimme armbanden en apps met sensoren hebben weinig effect op gezondheid

Laatst bijgewerkt: February 2018 | 1 reacties
123-fitn-sport-stretch-wearables-comp-horl-18.jpg

nieuws

Volgens Amerikaanse onderzoekers heeft de inzet van mobiele technologieën en toepassingen, zoals remote monitoring of het gebruik van wearable biosensoren (bijv. activity trackers), nauwelijks invloed op de gezondheid. Het onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine Digital Medicine, analyseerde gegevens uit 27 onderzoeken van draagbare biosensoren. 

Uit de studie blijkt onder meer dat het gebruik van wearables geen of nauwelijks impact heeft op zaken als gewicht, BMI, tailleomvang, vetpercentage en bloeddruk.

De wetenschappers zagen wel matig positieve effecten van de apparaten bij sommige patiënten met specifieke aandoeningen zoals obstructieve longziekte (COPD), de ziekte van Parkinson, hypertensie en chronische lage rugpijn, op voorwaarde dat ze gebruikt werden in combinatie met persoonlijke begeleiding en opvolging in het kader van een medische behandeling. 

De onderzoekers waarschuwen er bovendien voor dat veel van de huidige wearables en trackers die voor consumenten beschikbaar zijn niet medisch zijn gevalideerd en onvoldoende onderzocht zijn. 


verschenen op : 07/02/2018

1 reacties

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt