Een handig wistjedatje voor in de keuken: is een plastic snijplank hygiënischer dan een houten?

Laatst bijgewerkt: February 2018
123-houten-snijplank-keuken-02-18.jpg

tips Het maakt niet uit of je een snijplank uit hout of uit een ander materiaal gebruikt. Het belangrijkste is dat je ze goed onderhoudt en grondig schoonmaakt na gebruik.

Een snijplank uit kunststof kan in de vaatwasser, een houten plank schrob je schoon met heet water en detergent. Doe het onmiddellijk na gebruik, dan geef je de bacteriën geen kans om aan gezinsuitbreiding te doen.

Neem altijd een afzonderlijke snijplank voor rauwe vis of rauw vlees, zeker voor kip of kalkoen. En dat geldt ook voor het mes dat je gebruikt. Spoel plank en mes na gebruik ook meteen grondig af met heet water en zet ze bij de vaat (voor een houten plank) of in de vaatwasser (voor een plank in kunststof).

Een plank die vol groeven zit, heeft haar diensten bewezen en mag op pensioen in het containerpark.

Bron: Gezondheidsnet.nl


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 18/02/2018 , bijgewerkt op 17/02/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt