Chocolade sorbet

Laatst bijgewerkt: February 2018
t-Chocolade_Sorbet_Nath-Mesk.jpg

recepten

Je zou denken dat alle donkere zwarte chocolade vrij van melkproducten en suikers is. Helaas is dit zeker niet het geval. Kijk daarom zorgvuldig naar de ingrediënten bij het aankopen van chocolade. Sommige pure chocolade bevat, in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, volle melkpoeder. Het is sowieso altijd goed om de ingrediënten van een product goed te lezen omdat er altijd dingen in kunnen zitten die je niet wilt. 

voor 1,5 l sorbet
2 uur afkoelen, 20 min. draaien 

Ingrediënten

200 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
800 ml water
200 ml kokosroom
80 ml biologische honing van de lokale imker
250g ongeraffineerde rietsuiker
60g ongezoet cacaopoeder

Bereiding

Breng het water, de kokosmelk en de honing aan de kook met de suiker en het cacaopoeder tot de suiker is opgelost. Giet de kokende massa over de chocolade en meng tot een glad beslag. Laat afkoelen. 

Optie 1: met een ijsmachine?
Doe de koude massa in een ijsmachine en draai tot een smeuïge sorbet gedurende 20 à 30 minuten. Serveer direct of bewaar in de diepvries. 

Optie 2: zonder ijsmachine?
Verdeel de koude massa over 1 of 2 schalen en zet in de diepvries. Roer elke 45 minuten om met een vork. Het resultaat is iets minder smeuïg dan met een ijsmachine maar minstens even lekker. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst

bron: Nathalie Meskens
verschenen op : 22/02/2018 , bijgewerkt op 21/02/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt