Een handig wistjedatje voor in de keuken: brunoise of julienne

Laatst bijgewerkt: december 2017
123-groenten-wortels-snijden-12-17.jpg

nieuws Bij de bereiding van een recept wordt er vaak gevraagd om de groente in brunoise of in julienne te snijden.
Laat je daardoor niet afschrikken, want het klinkt veel moeilijker dan het is.

Brunoise is de Franse keukenterm voor kleine blokjes. Voor wie het als een echte chef wil aanpakken: de officiële afmetingen van brunoise zijn 2 op 2 millimeter.

Julienne is de Franse keukenterm voor smalle reepjes, genre lucifer. Volgens de regels van de kunst is dat 1 à 2 millimeter breed en 4 à 5 centimeter lang.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram