4 × simple soup

f-ellen-4soepen.jpg

recepten

Pastinaak & knolselderij 

Ingrediënten
2 grote uien, in stukjes een goede scheut olijfolie

½ theelepel venkelzaadjes
2 medium pastinaken
¼ knolselderij
1 stengel prei
1 liter water (+ extra)
1 eetlepel groentebouillon (ongesuikerd) of een 1 à 2 blokjes versgemalen zwarte peper kruidenzout (bijv. Herbamare)

Bereiding
1. Stoof de ui in wat olijfolie, voeg de venkel- zaadjes toe en stoof 1 minuut mee.
2. Schil de pastinaak en de knolselderij en snijd ze in grote stukken. Doe ze in de pan en voeg de gesneden prei, het water en de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten koken.
3. Mix de soep en kruid met peper en zout.
4. Serveer met kruidige zadenmix.

Wortel & zoete aardappel

Ingrediënten
2 grote uien, in stukjes een scheut olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet
4 grote wortelen
1 grote zoete aardappel
2 stengels wilde selderij
1 cm gember, fijngesneden
1 liter water (+ extra)
1 eetlepel natuurlijke groentebouillon (of 1 à 2 blokjes)
½ kop kokosroom + wat extra om te garneren versgemalen zwarte peper
kruidenzout (bijv. Herbamare)
takjes verse koriander of bladpeterselie

Bereiding
1. Stoof de ui in wat olijfolie en voeg de geplette kno?ook toe. Voeg er na enkele minuten de gesneden groenten, de gember, het water en de bouillon aan toe.
2. Doe het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten koken.

3. Mix de soep, voeg de kokosroom toe en kruid met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe.
4. Serveer met kokosroom en koriander of bladpeterselie.

Courgette & rode ui 

Ingrediënten
2 grote of 3 kleine rode uien, in stukjes gesneden
een scheut olijfolie
2 tot 3 grote courgettes
2 stengels groene selderij
1 eetlepel groentebouillon (of 1 à 2 blokjes)
1 liter water (+ extra) versgemalen zwarte peper kruidenzout (bijv. Herbamare) bieslook

Bereiding
1. Stoof de ui in een beetje olijfolie. Doe er de in stukjes gesneden courgettes en selderij na enkele minuten bij. Voeg de bouillon en het water toe en laat de soep 15 tot 20 minuten koken met het deksel op de pan.
2. Mix de soep. Voeg er eventueel nog wat water bij en kruid met peper en zout.
3. Serveer met verse bieslook.

Pittige linzensoep

Ingrediënten
2 grote uien, in stukjes gesneden een scheut olijfolie
1 rode paprika, in stukjes
1 liter water (+ extra)
2 stengels prei, in stukjes
1 kop linzen
1 eetlepel groentebouillon (of 1 à 2 blokjes)
1 blik tomaten chilivlokken
versgemalen zwarte peper kruidenzout (bijv. Herbamare)
½ theelepel garam masala een scheut kokosroom
vers basilicum

Bereiding

1. Stoof de ui in een beetje olijfolie. Voeg de stukjes paprika toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg het water toe en de prei. Spoel de linzen en voeg ze toe, samen met de bouillon. Doe het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten koken.
2. Voeg in de laatste minuten de tomaten toe. Voeg extra water toe in- dien nodig.3. Mix de soep en kruid met chilivlokken, peper, zout en garam masala.
4. Serveer met een scheutje kokosroom en basilicum. 

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen





Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram