Rainbow caramel bar

Laatst bijgewerkt: November 2017
ellen-rainbowbars.jpg

recepten

Ingrediënten voor 10 tot 12 bars

Voor de laagjes
1½ kop cashewnoten (250 g), min. 6 uur geweekt
sap van 3 citroenen
½ kop ahornsiroop
1 blik kokosroom (400 ml)
enkele druppels natuurlijk vanille-extract

De gele laag
½ grote mango (mag uit de diepvries)
3 eetlepels gesmolten kokosolie
een snufje kurkuma (voor meer geel)

De roze laag
een handvol (diepvries)frambozen
3 eetlepels gesmolten kokosolie

De groene laag
½ avocado
3 eetlepels gesmolten kokosolie

De paarse laag
10 braambessen
3 eetlepels gesmolten kokosolie

De karamel
10 grote medjooldadels
2 grote eetlepels natuurlijke ongezoete pindakaas
1 à 2 eetlepels water snufje zout
druppeltje natuurlijk vanille-extract of snufje vanillepoeder

De chocoladelaag
200 g pure chocolade
of
½ kop gesmolten kokosolie
½ kop ongezoete raw cacaopoeder
¼ kop ahornsiroop

Het vraagt wat tijd om deze bars klaar te maken, maar ze zijn overheerlijk! Heb je geen tijd of zin om te wachten tussen de verschillende lagen, maak dan maar twee kleuren of wacht gewoon niet. De karamellaag en de chocolade moeten er echt wel bij!

Bereiding

1. Mix de cashewnoten in een goede blender met de rest van de ingre- diënten tot je een gladde witte saus hebt. Verdeel de cashewmix over vier kommetjes.
2. Mix de eerste kom met de mango, kurkuma en de kokosolie in een blender tot je een gladde gele saus hebt. Giet de gele laag in een vier- kante of rechthoekige schaal (silicone) of beleg met plasticfolie. Zorg dat je een mooie laag krijgt. Zet de schaal in de diepvriezer en wacht zeker 30 minuten voor je de volgende laag erover giet.
3. Ga zo verder voor de volgende lagen. Proef van elke laag en voeg eventueel nog wat fruit, ahornsiroop en/of citroensap toe.
4. De laatste laag is de karamellaag. Mix de ingrediënten in een goede blender tot je een kleverige karamel krijgt. Voeg eventueel enkele eet- lepels water toe. Het kan ook helpen om de dadels een tiental minuten in heet water te weken voor je begint.
5. Wanneer je klaar bent met de laagjes, laat je de schaal minimaal
4 uur in de diepvriezer staan.

6. Smelt de chocolade of maak deze zelf met de kokosolie, cacaopoeder en ahornsiroop.
7. Draai de vorm voorzichtig om en snijd met een verwarmd mes het bevroren blok in bars. Dip de bars in chocolade, eventueel enkel de bovenkant, en laat ze opstijven in de koelkast. Bewaar de bars in een luchtdichte doos in de diepvriezer.

cover-boek-ellenmarie-150.jpg


Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen





verschenen op : 28/12/2017
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt